Nefči dao 4 gola, izgubio sa 3:2 od Partizana!

Nefči vodio sa 2:0 i bacio crno-bele u nokdaun, ali je Parni valjak na kraju ostvario minimalan kapital uz dva autogola rivala i lob Grbića.

Fudbal 22.08.2014 | 09:41
Nefči dao 4 gola, izgubio sa 3:2 od Partizana!

Kakav lud meč u Humskoj i pobeda Partizana koja će se sigurno pamtiti! Ne po lepoti i znanju, već po drami kakva odavno nije viđena. Tuga, bes, nada, olakšanje, ekstaza! Tako se menjalo raspoloženje Partizanovih navijača večeras. Nefči je režirao meč za nezaborav, a Partizan je na kraju iskoristio sve azerbejdžanske poklone i slavio 3:2 u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope. Trijumf koji Partizanu daje nadu da će igrati u Ligi Evrope i trijumf koji je vratio neke dugove od Ludogoreca.

Iako nikada slabiji u poslednjih par godina, Nefči je Partizanu režirao jeziv početak meča. Bez najboljeg igrača Saše Ilića u prvoj postavi sa očajnim Ninkovićem, crno-beli su doživeli dva nokdauna za prvih 17 minuta. Oba puta je Brazilac Kruz kažnjavao skamenjenu odbranu Partizana. Prvi put posle majstorskog centaršuta Vobeja, drugi put nposle kornera Abdulajeva i očajne reakcije Partizanove defanzive. Šok u Humskoj je bio upotpunjen sa dva neverovatna promašaja Partizanovog talenta Nikole Ninkovića.

Groznih 0:2 na semaforu je izazvalo i pražnjenje visoke voltaže sa tribina. Sa istočne i zapadne tribine se sručila lavina pogrdnih skandiranja i poruka upravi Partizana, čiji pojedinci su hvatali maglu iz svečanih loža. Orilo se Humskom: „Uprava napolje!!!“

Dok su čelnici bežali, igračima je ostalo samo da se prisete Ludogoreca i pokušaju da režiraju čudo. I uspeli su u tome! Uz svesrdnu pomoć igrača Nefčija. Počela je da se topi prednost Azera. Kruz je i treći put zatresao mrežu, ali ovoga puta Stamenkovićevu. Pred odlazak na veliki odmor, Petar Grbić je potpuno vratio Partizan u igru. Vezista crno-belih je izbegao ofajd zamku i sa nekih 20 metara od gola Nefčija prefinjenim lob udarcem prebacio metu Grobara. Partizan je dobio infuziju, izbegao nokaut i od potencijalne katastrofe izvukao obećavajuću situaciju.

Posle ludog prvog poluvremenu, usledilo je nešto mirnijih drugih 45 minuta u kojima je Azerima ušla voda u uši. Lazović je propustio zicer, a onda je došao još jedan poklon Nefčija. Posle Lazovićevog centaršuta, Junušade je nespretnom intervencijom naterao Stamenkovića da i po četvrti put vadi loptu iz mreže. Ekstaza na jugu, ali i još jači povici protiv uprave Partizana sa istočne i zapadne tribine.

Visio je gol Nefčija do kraja meča, tražio je Partizan i četvrti gol, ali ga nije našao. Lazović je propustio još jednu sjajnu priliku u nadoknadi vremena, ali ovoga puta je Stamenković bio na visini zadatka. Konačnih 3:2 je ipak divan poklon kakav bi svaki Partizanov navijač prihvatio da mu je ponuđen u 20. minutu meča.

Partizan na Kavkaz putuje sa zalihom od plus jedan, ali kakve sve partije su pružali crno-beli od početka sezone, to ne deluje kao neki veliki kapital. Pogotovo ako se nešto ne zategne u poslednjoj liniji...

Komentari / 0

Ostavite komentar