Potera za Stefanom Šćepovićem!

Velika konkurencija za dovođenje srpskog napadača iz Hihona, čeka se da Španci popuste.

Fudbal 22.08.2014 | 09:27
Potera za Stefanom Šćepovićem!

Na fudbalskoj pijaci vlada jagma za Stefanom Šćepovićem! U Srbiji osporavan, u Španiji izuzetno cenjen zbog sjajne debitantske sezone, srpski napadač je meta mnogih evropskih klubova. Do kraja fudbalske pijace je ostalo još deset dana i gotovo je izvesno da će Šćepović promeniti sredinu jer je dobrim igrama u Hihonu pokazao da je zreo za neki jači izazov.

Prema poslednjim informacijama uglednog špansko Asa i još nekolicine škotskih medija, Seltik je Sportingu ponudio tri miliona evra za Šćepovića. Iako je španski klub ranije tvrdio da neće pustiti Šćepovića za manje od pet miliona evra (odbijena Ajntrahtova ponuda od dva i po miliona evra), teško je verovati da će Sporting odoleti s obzirom na finansijsku krizu u klubu. U slučaju da se Seltik plasira u Ligu šampiona, Šćepović sigurno dolazi u Glazgov jer neće biti problem ni da se ponuda pojača.

Međutim, nije Seltik jedini koji želi Šćepovića. Verder i PSV Ajndhoven su dugo vremena pokazivali interesovanje za starijeg od braće Šćepović i neće se povući iz trke. Očekuje se da izjednače ili nadjačaju ponudu škotskog šampiona.

Šćepović je već rekao rukovodstvu Sportinga da nema nameru da ostane u Hihonu i oni su svesni da mnogo rizikuju ako odbiju unosne ponude. Ponuda Seltika i interesovanje Nemaca i Holanđana znači i da Levante, Almerija i Rajo Valjekano koji su se takođe raspitivali za Srbina nemaju šanse jer ne mogu finansijski da pariraju konkurenciji.

Sporting polako već radi na dovođenju zamene i uspostavljeni su pregovori sa Genčlerbirligijem za Dejana Lekića. On je prošlu sezonu proveo u Hihonu kao pozajmljen igrač turskog kluba, ovoga leta se vratio u Ankaru, ali trener ne računa na njega. S obzirom da mu je ostalo još godinu dana ugovora, Turci će verovatno pristati da ga prodaju Špancima.

Komentari / 0

Ostavite komentar