Srbija razmatra obraćanje EU

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da EU od Srbije traži da državnim merama ne podstiče izvoz na štetu EU, što će vlada pažljivo razmotriti.

Srbija 21.08.2014 | 22:32
Srbija razmatra obraćanje EU

"Srbija nije ni uvodila bilo kakve posebne mere kojima bi podsticala takve aktivnosti. Mi ćemo pažljivo razmotriti to obraćanje EU i o tome će vlada zauzeti stav", rekao je Dačić.

Dačić se osvrnuo i na sutrašnji sastanak sa nemačkim kolegom Frank-Valterom Štajnmajerom, sa kojim će, kako je naveo, razgovarati o prikljucenju Srbije Evropskoj uniji.

"Za Srbiju je veoma važno da do kraja godine otvori neka poglavlja i stav Nemačke će o tome, bez obzira što EU čini 28 država, biti jedan od presudnih", rekao je Dačić.

On je naveo da će Nemačku svakako interesovati planirano postepeno usaglašavanje srpske spoljne politike sa spoljnom politikom EU, kao deo procesa evropskih integracija.

Demarš EU Srbiji stigao je danas u Vladu Srbije, potvrđeno Beti i Tanjugu u Vladi Srbije. U Briselu nema potvrde da je Beogradu upućen zvanični demarš.

Izvori u EK Beti su preneli da se "ne zna šta je srpski premijer Aleksandar Vučić imao na umu" kad je najavljeno da će odgovoriti na "demarš EU Vladi Srbije".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zbogom EU, čini mi se

21.08.2014 21:24

Prije će biti da je Vučićeva opcija drugar šeik a ne EU. KOme još treba EU. Nikome ko ima bogata drugara.

ODGOVORITE