Nastavljena akcija "Biraj život bez oružja"

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo nastavlja sa kampanjom "Biraj život bez oružja", koju organizuje MUP Republike Srpske, pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Republika Srpska 21.08.2014 | 22:17
Nastavljena akcija "Biraj život bez oružja"

Cilj kampanje je animirati i informisati građane da bez ikakvih sankcija mogu predati  naoružanje.

Kampanja "Biraj život bez oružja" omogućava građanima da dobrovoljno predaju oružje, bez ikakvih krivičnih i drugih sankcija, jer je na snazi zakon o amnestiji.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo napominju da su u proteklih godinu dana, koliko traje akcija, prikupili veliki broj naoružanja i minsko ekspolozivnih sredstava, što ukazuje da se akcija uspješno realizuje i u ovom dijelu Srpske.

"U proteklih godinu dana, Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo na svojim isturenim punktovima je prikupio određen broj minsko eksplozivnih sredstava, dugog i kratkog naoružanja, oko 20 000 komada municije i raznih vrsta vojne opreme", navodi inspektor Sektora policije CJB Istočno Sarajevo Saša Vitković.

Kampanja se provodi u čitavoj BiH zahvaljujući sredstvima Evropske unije i Vlade Velike Britanije.

"Što se tiče podataka na nivou BiH prikupljeno je preko 7.000 komada oružja i preko 300 000 komada municije i minsko eksplozivnih sredstava", istakao je rukovodilac programa ljudske bezbjednosti i razvojnog programa UN Jasmin Porobić.

Kampanja "Biraj život bez oružja" počela je 26.avgusta protekle godine, a začetnici kampanje su MUP Republike Srpske i razvojni program Ujedinjenih nacija, nakon čega su se pridružile i ostale policijske agencije iz BiH. Procjenjena vrijednost ovog projekta je 500 000 dolara.


(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

prevara

21.08.2014 20:44

Jos jedna prevara EU. Naoruzava druge, a mi vjerjemo da su dobronamjerni.

ODGOVORITE
Name

tigar

21.08.2014 20:48

zasto bas u istocnom sarajevu sto nije u sarajevu

ODGOVORITE
Name

Kakva glupost

22.08.2014 02:27

Dobro je poznato da svugdje gdje su ovako nesto uveli nivo sitnog kriminala se povecao i drskost policije isto tako. Sa ne naoruzanim narodom mozete raditi sta god hocete i prepadati ih koliko zeli te. Pitaj te se zasto niko nerazoruzava svicu ili zasto toliko pokusavaju da razoruzaju neke druge zemlje. Uradice oni to u svim regionima samo polako.

ODGOVORITE
Name

Shaban

22.08.2014 06:42

Razoružavaju Srpsko Sarajevo da bi mogli da rade sa njim šta hoće. Zašto ne razoružavaju Tešanj i Maoču?

ODGOVORITE