Škeljić: Pritisak partijske policije

Centar javne bezbjednosti Banjaluka podnio je Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv načelnika opštine Kneževo Bora Škeljića zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i povreda osnovnih prava radnika.

 

Republika Srpska 22.08.2014 | 09:01
Škeljić: Pritisak partijske policije

Škeljića sumnjiče da je, kao načelnik opštine Kneževo, prekoračio granice svojih ovlaštenja i donio odluku kojom se od 29. novembra 2012. do 30. jula 2013. godine smanjuje plata zaposlenim u ovoj opštini.

Ovom odlukom, koja je u suprotnosti sa propisima Republike Srpske, nanesena je šteta zaposlenim u administrativnoj službi opštine Kneževo, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Reagujući na izvještaj Okružnog tužilaštva, načelnik opštine Kneževo Bore Škeljić u izjavi za BN TV kaže da je smanjenje plata zaposlenima bilo neminovno.

"Prošla vlast je zadužila opštinu za 17,5 miliona maraka i mi smo kao mjere koje bi regulisale tu situaciju smanjili plate, a najviše sebi i svojim najbližim saradnicima. To je dalo znatne efekte u stabilizaciji budžeta i vraćanju dugova. Tako da je prošle godine ostvaren suficit od 700.000 maraka. Novac je utrošen na vraćanje dugova koje je napravila prethodna vlast", kaže Škeljić.

Škeljić takođe ističe i da ga ne čudi previše izvještaj Okružnog tužilaštva.

"To je prevršilo svaku mjeru. Policija se ponaša kao da je partijska policija. To je i reagovanje na prijavu koju sam ja podnio njima zato što su oni prije nekoliko dana na silu zauzeli određene opštinske prostorije. Oni idu na to da preuzmu i lokalnu vlast. Oni sad traže dlaku u jajetu. Ja to doživljavam kao jednu vrstu pritiska i satanizacije ove partijske hajke", kaže Škeljić.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Rajo

21.08.2014 16:30

Sad znam zašto Baja neće u zatvor. Pa on sebi nikad neće smanjiti platu!

ODGOVORITE
Name

Milojko

21.08.2014 16:36

Odkad ja govorim da je to policija SNSD-a, a ne Republike Srpske, a vi meni niste vjerovali. Milokrad laktašenko to sve drži pod svojom kontrolom, i napuckava svoju policiju na sve one koji se ne slažu sa njegovim REŽIMOM.

ODGOVORITE
Name

srbin-rs

21.08.2014 16:52

To najbolje pokazuje slucaj Renovice(bivseg nacelnika centra I.Sarajevo) koji je greskom pretukao maloljetnika sa Pala pa potom dobio oslobadjajucu presudu suda na Sokocu. Taj ali i mnogi drugi slucajevi rezimske policije je uticao na to da policiju gledam sa najvecim gadjenjem!

ODGOVORITE
Name

Radovan

21.08.2014 17:19

Ljudi u fabrikama ne prime platu godinama uopšte, pa nikad niko nije odgovarao.

ODGOVORITE
Name

Partijski kerovi

21.08.2014 17:46

Pa naravno da režim gubi živce, pa napucka svoje kerove na svakog ko im se ne klanja.

ODGOVORITE
Name

Kneževljanin

21.08.2014 19:33

Ako pravosuđe bude radilo svoj posao ne gine vam robija, ni tebi ni tvom prethodniku.Vas dvojica ste nas dokrajčili, uništili ste nam grad i rastjerali ovu bijedu po bijelom svijetu. Prokleti da ste!

ODGOVORITE
Name

Jovo Kapicic

22.08.2014 05:41

Jutros je jedna od glavnih vijesti na teletekstu RTRS-a to sto je policija uhapsila pjesaka sa tri promila alkohola.Nove uniforme i vozila vec daju rezultate

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

22.08.2014 07:05

Ha ha ha Cuj krivicna prijava jer je smanjio plate.Kako je moguce da pojedini tajkuni Milorada Dodika radnicima nisu isplatili plate godinama pa su i dalje uvazeni clanovi drustva.Kada tuzilastvo misli pokrenuti tuzbe protiv rafinerije nafte Brod zbog otpustanja radnika da bi na njihovo mjesto postavili privatnu vojsku SNSDa tj Alfe...Ocito tajkunsko tuzilastvo ima dva zakonika jedan za prijatelje tajkunske oligarhije a drugi za protivnike rezima i sirotinju

ODGOVORITE