Neca umro od moždanog udara

Prema nalazima obdukcije, Nemanja Jovanović (22) iz Modriče preminuo prirodnom smrću. Neca je po svemu bio uzoran mladić. Selo Miloševac opet u šoku.

Republika Srpska 21.08.2014 | 08:20
Neca umro od moždanog udara

Nemanja Jovanović, koga su od milja svi zvali Neco, student druge godine Poljoprivredenog fakluteta u Banjaluci, rodom iz Miloševca kod Modriče, koji je pronađen mrtav u kući u banjalučkom naselju Lazarevo, umro je od možadnog udara potvrđeno je obdukcijom koju je obavio dr Milan Srdić iz Banjaluke.

"Kako nam je rekao doktor Srdić, moždani udar je bio toliko jak da on ne pamti tako nešto u svojoj medicnskoj praksi. Neca je umro u snu, od udara se samo prevrnuo na dušeku na kome je spavao i u ropcu je iskašljavao krv", rekao nam je Zdravko Jovanović, rođak preminulog mladića, koji sa ocem Zoranom u Banjaluci pokušava da „savlada“ birokratske barijere kako bi Neco poslednji put krenuo svojoj kući u Miloševac.

Mrtvog mladića u kući je pronašao cimer Marko iz Gradiške. Neco, Marko i njegov brat Duško, stanovali su u kući Pere Dragosavljevića.

Kuća je bila poplavljena, pa su mladići sve sami popravljali. U Miloševcu ga očekuju majka Snježana i sedamnaestogodišnja sestra Vanja, baka Petra, rodbina i komšije. Majka kuka za sinom jedincem. Sestra u suzama. Okupljeni rodbina i komšije. Kao mrtva straža hodaju dvorištem po nekoliko koraka napred ili nazad, niko ništa ne govori, svi čekaju Necu.

"Čekala sam da oženim sina, da se radujem, a ja ga čekam da mi dođe u mrtvačkom sanduku. Bože, ima li te, zašto ti je trebao moj Neco, pa njegov osmeh. Bože trebao je ovde, nama", krhana od bola kroz suze jeca majka Snježana.

Nemanja Jovanović je završio srednju elektrotehničku školu u Modriči. „Čistio“ je drugu godinu i spremao se da upiše treću na Poljoprivrednom fakultetu.

Ponovo jecaji majke Snježane koju grli kćerka Vanja.

"Na Svetog Panteliju, pre deset dana, bili smo veseli. Slavili smo njegov 22. rođendan. U pretprošli ponedeljak rekao mi je da ide u Banjaluku da sprema ispite, a pre nego što je otišao rekao je da ga probudim pre nego što odem na posao, da zajedno popijemo kafu. I ta kafa mi je bila poslednja sa njim. Joj..."

Mnogo toga je ova porodica propatila i ranije. Baka Petra držeći glavu među staračkim rukama kaže:

"Na jučerašnji dan kad je umro naš Neco i njegov deda Blagoje je poginuo u sabraćajnoj nesreći 1980. godine između Zenice i Sarajeva", priseća se baka Petra.

MOLEBAN ZA MLADOST

Selo Miloševac kod Modriče ima oko 2.000 stanovnika, ali kao da ga prati neki usud.

Nemanja Jovanović je 11. mladić koji umro ili poginuo u ovim godinama od 2000. godine. Najmlađi je imao 16 a najstariji 29 godina.

Mesni sveštenik od prošle godine svakog 30. septembra služi moleban za svu tu miloševačku mladost.

 

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar