Bez iznenađenja u kvalifikacijama za LŠ

Želja i veliko htenje večeras nisu bili od velike pomoći Lilu i Standardu iz Liježa, koji su pred svojom publikom poraženi minimalnim rezultatom od Porta i Zenita.

Fudbal 20.08.2014 | 23:30
Bez iznenađenja u kvalifikacijama za LŠ

Porto je već u prvom evropskom meču pokazao da poseduje ozbiljan kvalitet, ne samo za povratak šampionske titule u portugalskom prvenstvu, već i za ozbiljan evropski pohod u Ligi šampiona.

Ekipa Hulena Lopetegija bila je apsolutno dominantniji rival, ne samo po posedu lopte i terenskoj dominaciji, već i po daleko većem broju izglednih prilika.

Upravo jednu takvu u 61. minutu u pogodak je pretvorio Ektor Erera, koji je iz drugog plana veliku šansu Džeksona Martineza pretvorio u pogodak. Treba napomenuti da je golu prethodio perfektan centaršut pojačanja iz Barselone, Kristijana Telja, koji je na teren ušao samo minut ranije.

Koliko je Lil bio nemoćan, najbolje oslikava statistički podatak, da su domaći igrači prvi pogodak u okvir gola uputili tek u završnici meča.

Za razliku od Lila, Standard je donekle i uspevao da ugrozi vođstvo ruskog vicešampiona, koji je do vođstva došao još u 16. minutu preko snalažljivog Olega Šatova.

Ekipa iz Liježa je tek u finišu meča uspela da uspostavi terensku dominaciju i počne ozbiljno da preti Lodiginu.

Najodlučniji u toj nameri bio je Džef Luis, koji je u dva navrata uputio ozbiljne udarce u gol Zenita, ali je Lodigin oba puta odlično intervenisao o sačuvao mrežu svog tima na ovom meču.

Sva tri preostala meča plej-ofa Lige šampiona ove večeri završena su rezultatom 1:1.

Alborg je na svom terenu vodio golom Tomsena od 16. minuta, ali je Oliveira u 54. minutu postavio stvari na svoje mesto.

Kao što je došao do plej-ofa, Seltik je stigao i do prvog pogotka u Ljudskom vrtu stigao je uz mnogo sreće i snalažljivosti Mekgregora u šestom minutu, ali je samo osam minuta ksasnije Bohar doneo izjednačenje Mariboru. S obzirom da je meč bio izuzetno otvoren do kraja meča, zaista je teško predvideti koji tim će uspeti da se domogne elitnog evropskog takmičenja.

Slovan je postigao oba gola u Bratislavi, ali Bate Borisov ide zadovljniji kući. Gosti su poveli autogolom Jablonskija u 44. minutu, dok je domaćin u 80. minutu preko Viteka stigao do izjednačenja.

LIGA ŠAMPIONA (PLEJ-OF) – prvi mečevi

Lil - Porto 0:1 (0:0)
/Erera 61/

Standard - Zenit 0:1 (0:1)
/Šatov 16/

Slovan - BATE 1:1 (0:1)
/Vitek 80 - Jablonski 44. autogol/

Alborg - APOEL 1:1 (1:0)
/Tomsen 16 - Oliveira 54/

Maribor - Seltik 1:1
/Bohar 14 - Mekgregor 6/

Utorak:
Salcburg – Malme 2:1 (1:0)
/Šimer 16, Sorijano 54 – Forsberg 90/

Steaua – Ludogorec 1:0 (0:0)
/Kipčiu 88/

Bešiktaš – Arsenal 0:0

Kopenhagen – Leverkuzen 2:3 (2:3)
/Jorgensen 9, Amarti 13 – Kisling 5, Belarabi 31, Son 42/

Napoli – Bilbao 1:1 (0:1)
/Iguain 68 – Muniain 41/

Komentari / 0

Ostavite komentar