Dnjepar jedva 2:1 protiv Hajduka!

Uz malo sreće, fudbaleri Hajduka mogli su i do pobjede u gostima kod Dnjepra u prvom susretu play-offa za Ligu Evrope, ali na kraju su poraženi rezultatom 2:1.

Fudbal 20.08.2014 | 20:15
Dnjepar jedva 2:1 protiv Hajduka!

Hajduk je u Kijevu gostovao kod ukrajinskog Dnjepra i uprkos činjenici da se branio prvih 45 minuta, možda prokockao pobjedu u nastavku. Dnjepar je u prvom minutu zaprijetio preko Seleznjova, ali je Kalinić odbranio. Novi hrvatski reprezentativac se istakao i u 22. minutu, kada je zaustavio šut Kravčenka. Do kraja prvog dijela domaći su imali incijativu, ali mreže su mirovale.

Na otvaranju drugog dijela gosti iz Splita dolaze do vodstva. Bh. reprezentativac, Tino Sven Sušić, se u petercu Dnjepra našao na pravom mjestu i u pravo vrijeme, te je loptu s nekoliko metara zakucao u mrežu.

Ukrajinci uzvraćaju samo tri minute kasnije. Nikola Kalinić je matirao svog prezimenjaka i protiv svog bivšeg kluba za 1:1. Mogao je Hajduk u 66. minutu opet povesti, ali Bojko brani udarac Caktaša s 12 metara. Isti je igrač ubrzo imao stopostotnu šansu, Bojko opet skida.

Čist penal nije dosuđen gostima u 68. minutu. Strinić je s obje ruke držao Maglicu koji je pao u domaćem kaznenom prostoru, ali sudija mu je pokazao žuti karton zbog navodnog simuliranja, a trebao je, realno, pokazati na bijelu tačku. Na kraju Splićani nisu izdržali, u 88. minutu Šahov je postigao gol za minimalan trijumf domaćih igrača.

Hajduk je itekako u igri za grupnu fazu, ali moraju prvo dobro odraditi revanš na Poljudu za sedam dana i slaviti pobjedu. Sušić, koji je nastavio sa sjajnim partijama, igrao je 90 minuta za ‘bile', baš kao i Avdija Vršajević, kome je propao transfer u engleski Midlsbro.

Komentari / 0

Ostavite komentar