Navike koje će pozitivno uticati na vaš život

Upravo navike određuju kvalitet našeg života, zato se potrudimo da budu dobre i blagotvorne!

Zdravlje 20.08.2014 | 19:43
Navike koje će pozitivno uticati na vaš život

Svaki čovek je u načelu rob svojih navika; neko nezdravih, neko izrazito zdravih, ali suština je da upravo one određuju kvalitet našeg života.

Većina ljudi zanemaruju značaj koji navike imaju na njihove živote, ne bivajući svesni koliko u stvari doprinose raspoloženju, uspehu i zdravlju. Određene šablone u ponašanju bilo bi lepo zameniti zdravim
navikama koje možda mnogima izgledaju kao gluposti ili preterivanja, ali činjenica je da okrepljuju um i telo, čineći nas zadovoljnijima:

1. Jedite organsku hranu:
Organska hrana je potpuno prirodna i zdrava - ne sadrži pesticide. Nije genetski modifikovana, bez ikakvih hormona je, a nije ni pod uticajem zračenja... Iako je daleko skuplja, organska hrana je nešto najbolje i najzdravije što možemo uneti u svoj organizam.

2. Meditirajte:
Verovatno mnogi meditaciju doživljavaju kao hir i besposličarenje, ali zapravo meditacija predstavlja jednu od najkorisnijih životnih navika. Neko to zove meditacija, neko molitva, ali poenta je da tih nekoliko minuta dnevno kada ste sami sa sobom i svojim mislima, usredsređeni na duhovnost, znatno otklanja stres, anksioznost, nesanicu, te povećava koncentraciju. Za uspešno meditiranje defintiivno treba praksa, ali vredi svakog truda!

3. Izbegavajte brzu hranu:
Možda jeste ukusna i jeftina, ali sve ostalo u vezi brze hrane daleko je pohvalnog. Izbegavajući brzu hranu ne samo što će pozitivno uticati na vašu liniju i sveukupno zdravlje, već će smanjiti i rizik od raznih oboljenja.

4. Ležite ranije na spavanje:
Možda vam to deluje dosadno ili "starački", ali je defintivno jedan od najboljih saveta da se osećate punim energije. Zdrav san je veoma važan, jer kada ste se adekvatno odmorili, imaćete dovoljno snage i raspoloženje za sve izazove u toku dana. Potrudite se da ležete oko 22h, a ako ste noćna ptica ležite bar pola sata ranije nego uobičajeno.

5. Idite povremeno na masažu:
Jedan od najlepših ugođaja koji možemo da priuštimo sebi svom telu definitivno jeste masaža. Zašto je onda tako retko upražnjavamo? Masaža je veoma povoljan vid relaksacije,a poznato je koliko je delotvorna za relaksiranje i otklanjanje nervoze i bola. Uvedite praksu da obradujete sebe masažom bar jednom mesečno, nećete se pokajati!

6. Afirmišite sebe:
Hvaliti sebe, govoreći i nabrajajući sve pozitivne učinke i osobine, možda deluje narcisoidno i glupo, ali u stvari veoma je blagotvorno za naše samopouzdanje,samopoštovanje i postizanje uspeha. Pozitivne misli skrenuće pažnju sa negativnih, a ponavljanje afirmacija pomoći će vam da postanete i ostanete pozitivni.

7. Ne zadržavajte ljutnju u sebi:
Niko ne misli da treba da histerišete i budete ljuti na ceo svet, već da osećanje besa ne zadržavate u sebi. Popričajte sa osobm na koju ste kivni, recite joj šta mislite, pokušajte da izgladite odnose, oslobodite se besa, a samim tim i ružnih misli

8. Koristite suplemente:
Suplementi nisu rezervisani samo za bogate, stare i bolesne, upravo suprotno - potrebni su svakom od nas, jer većina ne uspe da dnevno unese potrebnu dozu vitamina i hranljviih materija kroz svoju ishranu. Suplementi su odlični za prevenciju bolesti, lečenje nedostaka i održavanje tkiva.

Komentari / 0

Ostavite komentar