Džeku novi ugovor!

Bosanskohercegovački reprezentativac, Edin Džeko, produžio je ugovor s Mančester Sitijem.

Fudbal 21.08.2014 | 00:15
Džeku novi ugovor!

Edin je ranije izjavljivao da će ostati u klubu s kojim je osvojio dve titule engleskog Premieršipa, a danas je potpisao novi, četvorogodišnji ugovor.

Na taj način su u Sitiju uspjeli da zadrže najvažnije igrače, jer su ranije nove ugovore potpisali Vensan Kompani, David Silva i Serhio Aguero.

“Stvarno sam srećan ovdje, ovo je moj drugi dom i bilo je lako odlučiti se na duži ostanak u klubu. Od početka sam znao da još dugo želim ostati ovdje i ne vidim da bi mi negdje bilo bolje”, rekao je Džeko, dodavši:

“Savršeno sam se adaptirao na ovaj život, jako dobro poznajem saigrače, klub, ekipu i osjećam da mogu još više napredovati. U protekle tri i po godine ispisali smo zajedno istoriju, ali osjećam da smo tek na početku jedne lijepe priče”.

“Mnogo je ciljeva preda mnom za koje mislim da mogu ostvariti u ovom klubu i vjerujem da sam na mjestu gdje sve to mogu ostvariti. Navijači su uvijek pokazivali veliko povjerenje u moje sposobnosti i osjećam ljubav navijača, kako ovih u Mančesteru, tako i svih u svijetu”, istakao je Džeko.

Džeko je za Siti odigrao 155 utakmica u svim takmičenjima otkad je došao 2011. godine u januaru iz Volfsburga. Za prvaka Engleske je postigao 66 golova, uključujući i neke najvažnije golove koje su Sitiju donijeli trofeje.

U tri i po godine provedene na Etihadu, 28-godišnji napadač je osvojio FA Kup, Liga kup i dve titule prvaka Engleske.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Glumci

21.08.2014 04:45

Hajd sta glumite kao pisete o Dzeki a o jedinog predstavnika BiH u europi nespominjete i ako danas igra historijsku utakmicu... slab ste vi portal, niste toleranti ni malo, smrdite na dodika i ako ste protiv njega!

ODGOVORITE