Trebinje: Obilježena slava grada

Više hiljada ljudi, među kojima i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, učestvovalo je večeras u Trebinju u svečanoj litiji koja je krenula od Sabornog hrama i prošla ulicama grada.

Republika Srpska 19.08.2014 | 22:40
Trebinje: Obilježena slava grada

Litiju su predvodili Njegovo visoko preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, umirovljeni vladika Atanasije, te vladika budimljansko-nikšićki Joanikije.

U litiji su učestvovali gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i predstavnici privrednog, kulturnog i javnog života hercegovačke regije.

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije zahvalio se svim vjernicima koji su zaslužni za preobražaj te crkve, posebno predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

"Posebno sam zahvalan predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, jer bez njega i njegove ljubavi ova crkva nikada ne bi izgledala tako lijepo", naglasio je vladika Grigorije.

Vladika Grigorije je okupljenim vjernicima čestitao Preobraženje Gospodnje, slavu istoimenog hrama i grada Trebinje, te ih pozvao da uživaju u ljepoti crkve i praznika i da žive tim praznikom, jer će tada vidjeti da je život radost.

Povodom krsne slave grada Preobraženja Gospodnjeg večeras će u Trebinju biti organizovan zabavno-kulturni program.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

petar

19.08.2014 20:58

Srećna vam slava i sve najbolje svima u Trebinju i ostalim gradovima koji danas slave.Sve je hvala Bogu proslavito kako treba,ali većina građanja RS pa i Trebinja ima još jednu želju da slederće godine na Preobraženje na Dodikov mjestu bude Bosić.

ODGOVORITE
Name

Anonimus

19.08.2014 21:08

Treba osveštati sve ulice kojima se kretao lopovski dvojac Dodik- Grigorije.

ODGOVORITE
Name

jovica

20.08.2014 08:11

Za Petra...ti si Petre zalutao,kandidat za predsednika je Tadic,a ne Bosic.

ODGOVORITE