Lalatović: Bosančić naslednik Milijaša!

Uslov je da Miloš bude 100 odsto spreman – pred trenerom Crvene zvezde je težak zadatkom da pronađe naslednika za odlazećeg kapitena.

Fudbal 20.08.2014 | 12:00
Lalatović: Bosančić naslednik Milijaša!

Najavljeni odlazak Nenada Milijaša u Manisu posle derbija s Vojvodinom, doveo je trenera Crvene zvezde Nenada Lalatovića u nezavidnu poziciju. Pred šefom stručnog štaba srpskog prvaka je zadatak da reši složen rebus kako bi sprečio tektonske poremećaje u ekipi, koja je u prva dva kola pokazala da u najvećoj meri zavisi od kvaliteta i inspiracije svog kapitena.

- Milijaša je veoma teško zameniti, pogotovo sad kada igra na vrhunskom nivou, još bolje nego proletos. Odradio je sjajne pripreme i igra fantastično. Kad bi trebalo da izaberem adekvatnu zamenu za njega, takvog igrača ne bih mogao da nađem u našoj ligi, jer ne postoji. Jedino kad bih mogao da ga izmislim... Biće veliki hendikep za Zvezdu ako Milijaš bude otišao - verovatno više od ostalih svestan je Lalatović.

Pogled mladog stručnjaka fokusiran je na Miloša Bosančića, najzvučnije letnje pojačanje crveno-belih ne samo zbog bure koju je izazvao kao bivši član Partizana, već pre svega zbog fudbalskog znanja koje mu se ne može osporiti. Ali, na dar i lucidnost 26-godišnjeg plejmejkera Lalatović mora da čeka, jer Bosančić još nije registrovan, a nema ni dovoljno daha da bi mogao da iskaže kvalitet zbog kojeg je doveden.

- Imamo igrače koji bi mogli da naslede Milijaša, pre svih Bosančića. Ali u ovom trenutku ne možemo da dobijemo 100 odsto od njega. Došao je totalno nespreman, ali napreduje i očekujem pravog Bosančića za peto ili šesto kolo, posle reprezentativne pauze. Verujem da će tada biti onakav kakav nam treba i kako može da igra - u oba pravca i da oseća prostor. Biće teško, ali trudićemo se da pronađemo dostojnu zamenu za Milijaša.

Igrom na debiju protiv Radničkog, ali i u ponedeljak uveče u kontrolnoj utakmici protiv Sinđelića, mladi Mihailo Ristić je istakao ozbiljnu kandidaturu za značajno veću minutažu. Daroviti 18-godišnjak, ofanzivni vezni igrač prefinjene tehnike i izraženih organizatorskih sposobnosti, istakao se razigravanjem saigrača i efektnim golom za konačnih 3:0.

- Ristić je mlad igrač koji je nagovestio potencijal na startu sezone. Do sada jedini Zvezdini igrači koji su iz omladinaca direktno ušli u prvi tim bili su Dejan Stanković i Ivan Adžić, a sada se ta šansa ukazuje grupi talentovanih momaka i oni svaki minut koriste na najbolji način. Oni su naši biseri i veoma sam zadovoljan kako rade i napreduju.

Zavidno poboljšanje igre uočljivo je i kod Đorđa Despotovića, čija registracija bi trebalo da bude jedna od kapitalnih za Lalatovićev tim. Mladi napadač je s dva gola protiv Sinđelića pokazao da ima spremnu municiju za protivničke mreže.

- Raduje me što iz utakmice u utakmicu iskazujemo zavidnu efikasnost, uz stvaranje još stopostotnih šansi. Ponovo nismo primili gol i to je razlog više za zadovoljstvo. Nadam se da će uskoro biti rešena sporna pitanja s registrovanjem pojačanja i da će svi moći da konkurišu za tim. Razgovarao sam s čelnicima, nešto više o tom pitanju znaće se za dan-dva - najavljuje Lalatović.

Senegalac Mamadu Mbođ (21) je impresivnom igrom protiv Sinđelića pokazao da zaslužuje šansu u Crvenoj zvezdi.
- Što se tiče utakmica protiv Rudara i Sinđelića - položio je test. Moderan je igrač, veoma dobar u duelu, miran na lopti, ima siguran pas i solidnu brzinu. Iako su rivali bili iz nižih rangova, Mbođ je zadovoljio prohteve da igra u Zvezdi i dobio prelaznu ocenu - istakao je Lalatović.

Miloš Ninković opet trenira s Crvenom zvezdom, ali njegov povratak u takmičarsku ekipu nije realan jer iskusni vezista čeka realizaciju inostranog angažmana.
- Ninkovića izuzetno cenim i žao mi je što nije sve vreme trenirao s nama dok je čekao angažman. Igračkim kvalitetima bio bi veliko pojačanje za nas i ako do 31. avgusta ne pronađe klub u inostranstvu, voleo bih da ga imam u timu - poželeo je Lalatović.

Komentari / 0

Ostavite komentar