Novak i Ana se polili hladnom vodom

Globalnoj kampanji, u kojoj se poznate osobe polivaju kofama ledene vode u dobrotvorne svrhe, pridružio se i Novak Đoković, najbolji teniser sveta. „Igru“ treba da nastave Končita Vurst, Mister Bin i Majkl Džordan.

Srbija 19.08.2014 | 22:05
Novak i Ana se polili hladnom vodom

Naš šampion je, tako, odgovorio na poziv člana grupe "One Direction", Najala Horana, da se pridruži kampanji čiji je cilj podizanje svesti o amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi, odnosno Lu Gerigovoj bolesti.

Nije se Novak dvoumio, uzeo je kofu sa vodom i polio se, a potom je izazvao Končitu Vurst, pobednicu ovogodišnjeg izbora za Pesmu Evrovizije, Rouana Etkinsona, britanskog glumca koji se proslavio ulogom Mister Bina, i jednog od najboljih košarkaša svih vremena Majkla Džordana.

Običaj je da se svako polije hladnom vodom, ali da pre toga izazove još troje ljudi da urade isto. Ako ne prihvati, mora da donira minimum 100 dolara. U akciji su do sada učestvovale brojne zvezde iz sporta, politike i šou-biznisa širom sveta, kao što su Kristijano Ronaldo, Opra Vinfri, Lejdi Gaga, Bil Gejts, osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg, glumac Čarli Šin i mnogi drugi.

Jedno od pravila igre je i da se postavi video na društvene mreže, što je Đoković i ispunio.

„Bilo mi je zadovoljstvo da učestvujem u ovoj kampanji i doprinesem širenju svesti o Lu Gerigovoj bolesti i organizaciji koja prikuplja novac za pronalaženje leka. Pored odgovora na izazov, takođe ću finansijski podržati inicijativu i nadam se da će to uraditi i mnogi drugi širom sveta“, rekao je Novak.

Posle Novaka Đokovića, i najbolja srpska teniserka Ana Ivanović je prihvatila izazov i pridružila se akciji ‘ledenih kofa’.

Ivanovićeva je prihvatila izazov češke teniserke Petre Kvitove, a pozvala je Rodžera Federera, Serenu Vilijams i Bastijana Švajnštajgera da učine isto.

Tokom proteklog meseca u SAD, zahvaljujući ovoj kampanji, prikupljeno je 15,6 miliona dolara u donacijama, što je znatno više od 1,8 miliona u istom periodu prošle godine.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nemanja

19.08.2014 20:49

Bravo Nole i Ana

ODGOVORITE
Name

mojsije sa istoka

20.08.2014 06:28

Baja nas odavno kupa ladnom vodom i usi zavrce

ODGOVORITE