Penzioneri nisu zaslužili poniženje

Penzioneri Republike Srpske nisu zaslužili ovakvo poniženje i život u siromaštvu, a njihov status se mora poboljšati, rečeno je na javnoj tribini koju su u Brčkom organizovali SDS i Partija ujedinjenih penzionera.

Republika Srpska 19.08.2014 | 08:14
Penzioneri nisu zaslužili poniženje

Na tribini su učestvovali predsjednici obje stranke, Mladen Bosić i Ilija Stevančević.           

„Nakon deset godina lažnih obećanja o poboljšanju našeg statusa u RS-oj dovedeni smo do dna bijede i siromaštva. Vjerujem da ste za sve te godine poniženja dovoljno osviješteni da u oktobru ne dozvolite da vas ista zmija i treći put ujede za istu ruku“, rekao je u obraćanju penzionerima u brčanskom Domu kulture predsjednik PUP Ilija Stevančević i pozvao ih da „uzmu sudbinu u svoje ruke i izaberu svoje predstavnike u najvišim organima vlast“.             

Predsjednik SDS Mladen Bosić je, ističući da su penzioneri gradili i stvarali RS, obećao dosljedno poštovanje svih političkih dogovora stranaka za promjene u cilju poboljšanja „najugroženije populacije građana Republike Srpske“.

„Mi hoćemo da čujemo šta oni misle o ovoj situaciji i da na osnovu toga kroz dijalog dođemo do dogovora, a kada dođe do promjena odlučni smo da ispoštujemo taj dogovor. Ubijeđen sam da će i penzioneri shvatititi da ova vlast, ovi ministri koji su odlučivali o njihovim sudbinama, nisu uradili ono što su obećavali i što su oni od njih strpljivo očekivali“, rekao je Bosić i naglasio da će se, ako bude predsjednik Vlade, „poslije dvije godine povući ukoliko ne ispuni ono što sada obećava penzionerima“.           

Raduje, rekao je na tribini u Brčkom poslanik SDS u Skupštini RS dr Zlatko Maksimović, optimizam i povjerenje penzionera u iskrenost snaga za promjene da sistemski popravljaju nezavidan položaj ove kategorije svojih sugrađana koji, naglasio je, „ničim nisu zaslužili katastrofalan i nedomaćinski odnos aktuelne vladajuće većine prema Srpskoj i najugroženijoj populaciji njenih građana“.               

SDS i PUP su se, podsjećamo, sporazumjeli da u svim izbornim jedinicama penzioneri na zajedničkim listama imaju po jednog a u izbornoj jedinici tri za Banja Luku, dva kandidata za poslanike u Skupštini RS.

(BN TV)

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

nomad

18.08.2014 13:05

Narode Republike Srpske, ako želite sa skinete jaram s vrata izađite na izbore i glasajte za promjene!

ODGOVORITE
Name

Dimitrije

18.08.2014 14:09

Narod RS ne zasluzuje ovakvu nenarodnu, lopovsku vlast. Vlast ponizava sve gradjane. Nikad vise SNSD.

ODGOVORITE
Name

Papagaj

18.08.2014 14:21

Umjesto komentara par aforizama: *Ako hoćeš da te prosjaci ostave na miru reci, da si penzioner iz RS! *Kad penzioner jede i političari ga vide, a kad gladuje i ne primjete ga. *Kad umre penzioner niko ne kaže, umro čovjek već kažu umro - siromah.

ODGOVORITE
Name

AA

18.08.2014 14:49

MA PENZIONERE KO EBE BITNO JE DA CECA NASTUPA U I SARAJEVU NA KONCERTU KOJI KOSTA 75.000 eura.

ODGOVORITE
Name

BAJA BOMBAS

18.08.2014 14:51

AJDE PENZIONERI SACEKAJTE JOS MALO DOK SE ZAVRSI KONCERT CECE RAZNJATOVIC U SA ONDA CE BITI PARA AL NE ZA VAS.

ODGOVORITE
Name

Nikola Z.

18.08.2014 14:51

Vrijeme je za kaznu, moramo smjeniti ljude koji ne žele dobro svom narodu!

ODGOVORITE
Name

pajo

18.08.2014 15:06

jel to bolji entitet

ODGOVORITE
Name

Igor

18.08.2014 15:11

Dragi penzioneri, kad se Juga raspadala vi ste bili u stolicama i vladali, bili i glasali, predvodili, to je bilo vashe doba, a ne moje ja sam imao 8 godina tada. Vi ste nas u ovo doveli svojim glasanjem, i zasto da vas ja sada zalim, svi ste glasali za nacionalne stranke i raspade. Ja nisam, sad se raspadninte.

ODGOVORITE
Name

Daca25

18.08.2014 15:20

Potrebno je naglasiti da doticni predsjednik Srpske , ovu populaciju ponizava iz dana u dan! Iskreno se nadamo da ljudi te starosne dobi mogu da donesu pravu odluku, te izadju na izbore,sa stavom da su nam svima potrebne promjene!

ODGOVORITE
Name

Edo , Slatina - Tuzla

18.08.2014 15:20

Za Igora , svaka čast , u Tuzli svaki mjesec kada placam racune imam polemiku - svađu sa penzionerima , moje misljenje je isto kao i tvoje !

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

18.08.2014 17:31

Igore, cestitam!!!! Dugo se nije pojavio bolji komentar. Nazlost ja spadam u generaciju koja je uspjela da zaboravi ljudske vrijednosti, a na srecu nisam nikada niti cu ikada ista reci protiv svoji komsija, ma sta oni govorili. Skolstvo, zdravstvo i sudstvo treba promijeniti i uciti ljude da je svako kovac svoje sudbine i reci politicarima: HALOOOOO!!!! ZA VAS SAM GLASAO, A I DA NISAM, NEMATE PRAVO ZATVARATI NAS U TOROVE I NEMATE PRAVO NAM USKRATITI PRAVO NA ZIVOT I NEMATE PRAVO ZABRANITI NAM DA VAS KRITIKUJEMO I NIKADA NECETE IMATI PRAVO DA NAM KAZETE DA SU NAM SVI DRUGI KRIVI A SAMO VI NISTE... IGORE, ZIVI SRETNIJE NEGO MI...

ODGOVORITE
Name

NIkola_istok

18.08.2014 17:48

Penzioneri i mladi u Republici su najugroženije kategorije stanovništva.

ODGOVORITE
Name

Jovana

18.08.2014 18:09

Godinama Vlada obmanjuje penzionere laznim obecanjima,oni koji su stvarali ovu Republiku ne zasluzuju to.Blizi se oktobar pa samim tim i zavrsava se njihova politicka karijera!

ODGOVORITE
Name

Re Igor

18.08.2014 18:18

Mudro zboriš, MUDRO !

ODGOVORITE
Name

Душан

18.08.2014 18:30

Само један у низу показатеља како се ова власт односи према сопственом народу а толико причају о неком патриотизму и љубави према РС-у, па зар се тако воли свој народ да се допусти да живимо овако лоше?

ODGOVORITE
Name

vesna

18.08.2014 20:49

ono sto su penzioneri stvarali od rata pa do pocetka 90-tih rasprodalo se ili bolje reci "tajkuniziralo", postovanje prema toj grupaciji ljudi, treba privredu pokrenuti da bi i penzionerima bolje bilo, ja ne znam koliko zaposlenih na jednog penzionera ili obrnuto (taj omjer mi je nepoznat) dodje, treba stvoriti vrijednost da bi se mogla dijeliti, svaka cast volji i entuzijazmu SDS-a, ali bice tesko, u svakom slucaju pokazuju volju za pozitivne promjene, a i vise postovanja prema stanovnicima RS, ne smatraju nas budalama i glupacima kao ovi dodogovi sa svojim "prirepcima"

ODGOVORITE
Name

Snježana Petrušinski

18.08.2014 21:09

sram vas bilo koji pljujete po starim ljudima, to su naši očevi i majke, oni su radili i nešto stvorili, pružili nam srećno odrastanje, školovanje, putovanja...bez obzira na sve, na ovih 20 godina propasti svega što vrijedi...ja ne mogu pustiti moga oca da crkne kao pas kraj kontejnera, a ima 40 godina staža, ko može, svaka mu čast....

ODGOVORITE
Name

Дијете пензионера

18.08.2014 22:55

Стварно је јадно и чемерно ово све. Јесте да смо сви у овом "бољем" ентитету на ниским гранама, али најјадније је што Влада највише понижава оне који су најслабији, а који су стварали све ово што данас имамо и што ови још нису успјели да распродају. надам се да ће пензионери, а и њихова дјеца овај пут на изборима добро размислити да ли ће заокружити ове садашње отимаче!

ODGOVORITE
Name

Julio

20.08.2014 18:01

Ma pusti jadne penzionere, nisu imali za koga glasat ni onda, a pogotovu sad. Еto idemo da vidimo za koga cete vi glasati i do kakvece promjene doci. Nikakve, sto je bilo i bice tako, recite mi kad vam je bilo bolje poslije rata, nikad. Nema se trenutno za koga glasati, svi su oni isti.

ODGOVORITE