Raduljica: Igramo za ljude u RS i na Kosmetu!

Orlove čeka finalni susret sa Turskom u okviru tradicionalnog "Ačibadem Trofej Beograda".

Košarka 17.08.2014 | 15:15
Raduljica: Igramo za ljude u RS i na Kosmetu!

Ubedljivim trijumfom nad Argentinom u polufinalu turnira "Ačibadem Trofej Beograda", najbolji košarkaši Srbije zakazali su duel sa starim poznanikom, Turskom, koja je nešto ranije bila bolja od Portorika.

Puleni selektora Saše Đorđevića Ekipa Ergina Atamana u svom sastavu ima asove poput Emira Preldžić, Omera Ašika, Čenka Akiola, ali i Furkana Aldemira i Sinana Gulera, što svakako garantuje vrlo ozbiljnu proveru sve boljim Orlovima. Koji, iz utakmice u utakmicu, igraju sve bolje i pravovremeno tempiraju formu za Mundobasket.

Selekciju Turske je na meču sa Portorikom pratilo pedesetak, izuzetno bučnih navijača, koji su sve vreme bodrili svoje miljenike, a očekuje se da će i više pristalica biti u Kombank Areni u 20.30.
"Biće jako zanimljiva utakmica, ako je suditi po reakciji publike kada je Ašik izvodio slobodna bacanja. Stvarno bih voleo da vidim punu Arenu, puniju nego u meču sa Argentinom. Karte jesu bile bile naplaćivane, ali pošto je prihod išao u dobrotvorne svrhe, na tribinama je bilo dosta ljudi, ali nije bila puna Arena. Očekujem da u nedelju dođe još više ljudi, jer sam siguran da će navijači imati priliku da vide pravu košarkašku predstavu", rekao je Miroslav Raduljica nakon pobede nad Argentinom.

Posle četiri pune godine bivši košarkaš FMP-a, Borca, Anadolu Efesa, Albe, Partizana i Azomvaša vratio se u nacionalni tim, pa je srpska publika konačno imala priliku da NBA centra vidi u akciji.
"Odličan je osećaj vratiti se ovde i igrati pred ovom publikom. Mi se trudimo da je maksimalno ispoštujemo kada dođe da nas bodri, kao i sve one koji nas prate preko TV-a, kao i u Republici Srpskoj i na Kosovu. Igramo za njih, koliko je u našoj moći da ih ne razoračamo".

Igrač Milvokija smatra da je ekipa dosta napredovala u odnosu na sam početak priprema.
"Mislim da smo dosta napredovali, posebno u tim nekim sitnicama koje su nam pravile problem na početku. Bar što se tiče tih nekih odbrambenih sistema, manje-više u napadu. Ja se nadam da će se sve to iščistiti do početka Mundobasketa, a mnogo je dobro što je ovako sad".

Kao i u prethodnim mečevima, u timu sigurno neće biti Miloša Teodosića, dok se očekuje da Nenad Krstić ponovo samo izvede ekipu na parket, ne i da provede određeno vreme na parketu.
"Jako nam smetaju svi ti problemi sa povredama, posebno ako se uzme u obzir činjenica da nam Krle i Teo, koji bi trebalo da nam budu stubovi tima, nisu tu na terenu. Istina, sa nama su tu uvek i bodre nas maksimalno, ali verujem da bi sve izgledalo mnogo bolje da su sa nama na parketu", zaključio je Raduljica.

Komentari / 0

Ostavite komentar