Putin: Sankcije kontraproduktivne

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao američkom predsedniku Baraku Obami da su sankcije nametnute Moskvi zbog ukrajinske krize kontraproduktivne.

Svijet 01.08.2014 | 20:28
Putin: Sankcije kontraproduktivne

U saopštenju ruske vlade nakon telefonskog razgovora dvojice lidera, navodi se da su razlike u njihovim stavovima i dalje velike, ali su obojica istakli potrebu uspostavljanja momentalnog i održivog prekida vatre na istoku Ukrajine.

Bela kuća je u Vašingtonu objavila da je u telefonskom razgovoru Obama izrazio zabrinutost zbog toga što Rusija podržava pororuske snage na istoku Ukrajine.

Dvojica predsednika su se saglasili da ostave otvorene kanale komunikacije kada su u pitanju dešavanja u Ukrajini.

Ovo je, kako navodi Rojters, bio njihov prvi razgovor od 17. jula, kada je malezijski avion oboren iznad istoka Ukrajine za šta američki zvaničnici veruju da je letelicu pogodila raketa koju su ispalile proruske snage.

"Predsednik je istakao duboku zabrinutost zbog rastuće podrške separatistima u Ukrajini", navedeno je u saopštenju Bele kuće.

Takodje, Obama je u razgovoru istakao da se zalaže za diplomatsko rešenje krize u Ukrajini, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

bole

01.08.2014 18:32

Obama je zabrinut zbog podrske Rusije Rusima u Ukrajini, a nije zabrinut zbog Gaze. Vodi istovremeno ratove u Avgaistanu,Iraku, Libiji,Siriji a i Ukrajini.Kakva podlost i glupost.

ODGOVORITE
Name

Navijac

01.08.2014 21:34

Dva glavna igraca igraju saha. Skakac na E5 i ode pjesak. Lovac na A4 uzima pjesaka i daje sah... Sve mi ovo izgleda kao unaprijed dogovoreno. Ukrajina duzna Rusiji milijarde za gas, nema da plati. Hoce Ukrajina u EU i NATO, a oni nece to platiti za njih, pa pustili Putina da "naplati" u komadima zemlje koja mu se svidja. Ostace dvije Ukrajine, kao sto su i bile. Zapadna i istocna, koje ce se udaljavati sve dalje i dalje zarad ineresa sahovskih velemajstora. A narod se medjusono ubija u nadi da se bori za nesto vise... daj Boze da nisam u pravu. Balasevic kaze: "... zao mi konja..."

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

02.08.2014 10:02

Klasična američka teorija zavjere. Odjednom oni koji su napravili državni udar nisu separatisti i teroristi a narod koji brani sebe od takvih jesu. Kakve sankcije to je samo izgovor za svijet jer ne smiju vojno da intervenišu. Nadam se da će se ubzo riješiti stanje na istoku i da će zapad konačno shvatiti da ne može porobljavati narode širom svjeta.

ODGOVORITE
Name

Obama

02.08.2014 13:51

Uzorem pa prokopam I onda oberem šta je ostalo I onda pomažem narodu

ODGOVORITE