FIFA presudila: Hajrović je igrač Verdera

Bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac, Izet Hajrović je i zvanično fudbaler Verdera iz Bremena, potvrdila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

Fudbal 01.08.2014 | 23:30
FIFA presudila: Hajrović je igrač Verdera

Naš reprezentativac je u Verderu predstavljen prije tri sedmice, kada je i potpisao ugovor s ovim klubom, no njegov bivši klub Galatasaraj žalio se FIFA-i jer je smatrao da Izetov dolazak u Bremen nije obavljen po propisima.

Međutim, FIFA je donijela odluku u korist Verdera i Hajrovića, odnosno iz Međunarodne fudbalske federacije su potvrdili da je transfer obavljen po svim pravilima i propisima.

Tako će Hajrović imati pravo nastupa za Verder u prvoj zvaničnoj utakmici i njemački klub neće morati tražiti od FIFA-e posebne dozvole za nastup našeg reprezentativca u prijateljskim utakmicama, što je do danas bio slučaj.

Sportski direktor Verdera, Tomas Ajhin izrazio je veliko zadovoljstvo što je spor riješen u njihovu korist i što će Hajrović imati pravo nastupa u zvaničnim utakmicama.

Podsjetimo, Hajrović je u Galatasaraj stigao početkom godine, no iz turskog kluba nisu ispunjavali svoje ugovorne obaveze, pa se naš reprezentativac odlužio na žalbu FIFA-i, te promjeni sredine.

Komentari / 0

Ostavite komentar