Odobrena sredstva za zbrinjavanje radnika

Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku o odobravanju sredstava iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika u ukupnom iznosu od 828.100 KM za zbrinjavanje 1.441 radnika iz 58 preduzeća koji su procesom stečaja preduzeća ostali bez zaposlenja ili su ispunili uslov za starosnu penziju.

Republika Srpska 31.07.2014 | 17:15
Odobrena sredstva za zbrinjavanje radnika

Na današnjoj sjednici prihvaćena je Informacija o napretku projekta Hitne pomoći i zaštite od poplava u Srpskoj sa prijedlogom novih projektnih mjera nakon majskih poplava, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

U tom kontekstu zaduženo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da, u saradnji sa Ministarstvom finansija pokrene aktivnost za ugovaranje druge faze od 19.000.000 evra sa EIB-a i to za proširenje kratkoročnih i hitnih mjera, pod istim uslovima kako je ugovorena i prva faza u vrijednosti od 55.000.000 evra.

Mjere je neophodno provesti, imajući u vidu potrebu da se finansiraju urgentne i kratkoročne mjere za sanaciju i dogradnju sistema za zaštitu od štetnog djelovanja voda u Doboju, Modriči, Vukosavlju, Šamcu, Bijeljini i Banjaluci nakon katastrofalnih poplava, koje su u maju 2014. godine zadesile šire područje.

Vlada je donijela odluku o odobrenju isplate sredstava sa računa posebnih namjena u iznosu od 500.000 KM u cilju realizacije dijela Ugovora po Projektu hitne pomoći zaštite od poplava EIB-a.

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o izmjenama i dopuni Odluke o usklađivanju akta o osnivanju Kliničkog centra Banjaluka, po kojoj će se najveća zdravstvena ustanova u Srpskoj zvati "Univerzitetska bolnica - Klinički centar Banjaluka".

Prihvaćena je i informacija o izgradnji i opremanju južnog krila Centralnog medicinskog bloka banjalučke bolnice i zaduženi su Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske i JZU Univerzitetska
bolnica Banjaluka da provedu potrebne procedure i aktivnosti u realizaciji završnih radova izgradnje i opremanja južnog krila.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite zaduženo je da informiše Vladu o realizaciji izgradnje i opremanja južnog krila.

Vlada Republike Srpske upoznala se sa informacijom o finansiranju Projekta faza tri - Modernizacija bolnica u BiH, rekonstrukcijom Univerzitetske bolnica Banjaluka u izgradnji i opremanju južnog krila,
te donijela odluku o korišćenju sredstava sa računa posebnih namjena u iznosu od 1.694.000 KM, sa ciljem realizacije ovog projekta.

Vlada Srpske prihvatila je godišnji izvještaj za oblast malih i srednjih preduzeća i zanatsko- preduzetničku djelatnost u Srpskoj za prošlu godinu i zadužila resorna ministarstva da prilikom izrade
zakonskih rješenja, strateških dokumenata i programa planiraju podršku razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Donesena je i odluka o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Razvojnoj banci Savjeta Evrope po Projektu zatvaranja kolektivnih centara u iznosu od 18.169.412 evra, što je 30,28 odsto ukupnog iznosa kredita za BiH, koji iznosi 60.000.000 evra.

Cilj projekta je osigurati licima, koja su interno raseljena tokom ratnih dejstava u periodu 1992-1995. godina, kao i drugim korisnicima kolektivnih i alternativnih smještaja, specifična stambena rješenja,
socijalno stambeno zbrinjavanje i institucionalnu njegu prilagođenu stepenu ugroženosti korisnika.

Vlada je dala saglasnost Ministarstvu porodice, omladine i sporta na Plan utroška sredstava za period od 1. januara do 30. septembra ove godine.

Vlada Republike Srpske donijela je Rješenje o imenovanju Gojka Vasića za direktora Policije Srpske na period od četiri godine.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

31.07.2014 15:40

Radnici se mogu zbrinuti samo ako ih zaposliš, a ne ako ih rastjeraš pošto si prethodno sva preduzeća opljačkao i razvalio.

ODGOVORITE
Name

banjaluka 1

31.07.2014 17:18

Sto ne donese odluku da napravis bar 10 mostova na Vrbasu. Most prema Adi, Djoke Davidovica most, koji je lijep i stvarno dobar kostao 5 miliona. 50 miliona ste dali Milos Impeksu i Tamarisu za sisanje trave. Zadnje 3 godine ste toliko para bacili ... dali za folove a mogli ste uci u istoriju i za sva vremena napraviti dobro za Banjačuku . Ili vam treba opet Mehmed Pasa Sokolovic i novije istorije Emir Kusturica da vam pokaze kako se to radi. Stvarno i bez cinizma za sve koji nesto naprave svaka cast bilo to i drzavne pare, jer ipak ostaje to sve buducim pokolenjima.

ODGOVORITE