Milošević se "obratio" Rusima

U foajeu ruskog državnog kina u Moskvi "Iluzion" danas se pojavio plakat sa slikom bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića i njegovim citatima protiv Zapada, ali je ubrzo skinut, prenijela je ruska televizija Dožd.

Svijet 31.07.2014 | 16:01
Milošević se "obratio" Rusima

Internet portal Kinote, posvećen novostima u kinematografiji, preneo je da je taj bioskop isticanjem Miloševićeve fotografije i njegovih citata, u nizu fotografija poznatih režisera, "pozvao na rat sa Evropom" i "rasplamsavanje međunacionalne mržnje", prenosi "Dožd".

Pored Miloševićeve fotografije stajao je tekst, koji se navodi kao njegov: "Rusi! Sada se obraćam svim Rusima, stanovnicima Ukrajine i Belorusije jer vas na Balkanu smatraju takođe Rusima. Pogledajte nas i zapamtite - sa vama čine isto kada ste odvojeni i pokazujete slabost. Zapad - pobesneli pas na lancu - hvata vas za grlo."

"Braćo, setite se sudbine Jugoslavije. Ne dozvolite da i sa vama tako postupe. Šta će vam Evropa, Rusi", navodi se u tom tekstu i dodaje: "Mi smo nova tržišta za skupo đubre i američku demokratiju."

Oleg Bočkov iz Državnog filmskog fonda Rusije, kome pripada kino, rekao je da nema informaciju o istaknutom plakatu i da odluku o kačenju sa njim niko nije usaglašavao.U samom bioskopu su odbili da komentarišu, navodeći da je plakat već skinut.

Direktor "Iluziona" Nina Borodačova izjavila je da su plakat štampali i okačili zaposleni u kinu.

"To je naš stav", dodala je ona.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

branko

31.07.2014 20:32

Sve sto je receno je istina!

ODGOVORITE
Name

dakako

31.07.2014 23:10

Istina, nego šta. On je bio državnik,u pravom smislu te riječi. Ali zapadu to više ne treba, ni državnici ni suverenost ni države. Njima valjda odgovara da budemo svi neka "zemaljska raja" - šta li već ? I, tako, po onoj staroj poslovici - "Kad čovek hoće da mlati ženu, on će naći neki razlog za to"

ODGOVORITE
Name

KiM

02.08.2014 07:22

Postujem pokojnog Slobodana Milosevica.Bio je, kakav je bio ali za mene(moje misljenje) svi politicari posle njega mu nisu ni do kolena.Posle cara Lazara je prvi koji je branio KiM,nadam se, ne i poslednji.

ODGOVORITE