Mrkela: Paun vodi 'orliće' i na SP!

Tim se predstavio u pravom svetlu na EP. I na terenu i van njega. Ostvarili su ciljeve jedan za drugim, kaže zamenik direktora mlađih selekcija FSS.

Fudbal 31.07.2014 | 10:15
Mrkela: Paun vodi 'orliće' i na SP!

Selektoru omladinske selekcije Veljku Paunoviću istekao je ugovor sa završetkom Evropskog prvenstva u Mađarskoj, ali će prema planovima FS Srbije on voditi ovaj tim i na Svetsko prvenstvo koje se održava od 30. maja do 20. juna 2015. na Novom Zelandu.

- Plan je da Veljko ovu selekciju vodi i dogodine na Mundijalu. Mi u savezu to želimo, on takođe, i mislim da tu nema nedoumica, ali ste nas zatekli sa pitanjem - nagovestio je neke "probleme" zamenik direktora mlađih kategorija FSS Mitar Mrkela.

Ako će Paunović nastaviti da radi u Savezu i vodi istu ekipu, logično je da će ostati selektor omladinske selekcije.

- Postoje neke okolnosti zbog kojih danas ne mogu da pričam o tome, predstoje nam sastanci u naredna dva dana pa ćemo posle njih moći detaljnije da govorimo na tu temu...

Omladinci nisu odbranili zlato, ali su ostvarili sve ostale zacrtane ciljeve.

- Predstavili su se u pravom svetlu. I na terenu i van njega. Ostvarili su ciljeve jedan za drugim, ostaje žal zbog finala, ali fudbal je takav, nekad daje, često uzima.

Za Fudbalski savez izuzetno je važno što se u omladinskoj konkurenciji stvorio kontinuitet ostvarivanja rezultata.

- Igrali smo na poslednja četiri EP za igrače do 19 godina, bili smo prvaci, dva puta igrali polufinale. Reprezentativci su naučili kako se igra na velikim takmičenjima, stekli veliko iskustvo koje će im mnogo značiti kad jednog dana dođu u A tim. Šampioni se stvaraju.

Plan i program Saveza postavljen pre četiri-pet godina realizuje se veoma dobro i reflektuje se na rezultate.

- Prvenstva u Litvaniji, pa Mađarskoj samo su dobri putokazi da smo na dobrom putu. Generacije 1994, 1995. i 1996. su se iskazale na velikim takmičenjima i profilisali se u igrače visoke klase u budućnosti. To je najvažniji deo našeg posla u mlađim kategorijama. Nadam se da ćemo se sa svakim novim iskustvom i mi nadograđivati i nastaviti da postižemo ovako zavidne rezultate u Evropi - očekuje Mrkela.

Mrkela ističe da uspesima mlađih kategorija umnogome kumuje veliko ulaganje našeg Saveza, ali i mogućnosti kvalitetnog rada u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

- Kuća fudbala u Pazovi je značajno doprinela uspesima jer nam je omogućila sjajne uslove za rad. Kad imate svoj dom, pogotovo ovako opremljen, onda se lako posvetite samo radu i rezultati jednostavno moraju da dođu - hvali Mrkela.

Nemačka je prema svim ocenama favorit u odnosu na Portugaliju u finalu EP za igrače do 19 godina koje se u četvrtak od 19.00 igra u Budimpešti. Obe ekipe su kompletne, sudi Španac Estrada, "panceri" će pokušati da ponovi uspeh iz 2008. godine, a Portugalci se nadaju da će osvojiti prvu titulu u ovom takmičenju (formirano 2002.) i da će izbeći sudibinu generacije iz 2003, koja je u finalu bila poražena od Italije.

Komentari / 0

Ostavite komentar