Jovanovski u 1/4-finalu Vašingtona!

Bojana Jovanovski uspela je da se plasira u četvrtfinale turnira u Vašingtonu pošto je nakon preokreta savladala rumunsku teniserku Soranu Kirsteu sa 4:6, 7:5, 6:3.

Tenis 31.07.2014 | 10:00
Jovanovski u 1/4-finalu Vašingtona!

Susret je trajao četiri minuta preko dva časa, a Bojana se jednom vraćala u prvi set, ali to nije bilo dovoljno da prva priđe pobedi. Kirstea je napravila brejk u četvrtom, zatim pretrpela u petom gemu, pa je u desetom gemu odjednom dobila tri prilike za osvajanje prvog seta i iskoristila odmah prvu.

Loša priča za srpsku predstavnicu nastavila se i u drugoj deonici gde je u startu gubila sa 2:0, ali je u veoma kratkom roku dva puta oduzela servis protivnici i povela sa 4:2. Razmena brejkova se desila u desetom i 11. gemu, tako da je Jovanovski obezbedila treći set.

Tu je već bilo sve jasnije, jer je Bojana tri puta bila bolja od Kirstee na njenom prvom udarcu, pa je Srpkinja otišla u narednu rundu takmičenja.

Jovanovski će se za polufinale turnira boriti protiv teniserke iz Australije Marine Eraković koja je porazila domaću igračicu Šelbi Rodžers sa 6:2, 6:2.

Komentari / 0

Ostavite komentar