Do septembra smjena 70 odsto direktora

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je nedavna smjena rukovodilaca sedam državnih preduzeća samo uvod u "veliko čišćenje" koje će uslijediti, te naglasio da je Vlada započela nezaustavljive reforme.

Srbija 30.07.2014 | 18:24
Do septembra smjena 70 odsto direktora

Vučić je ponovio da će do kraja avgusta biti promijenjeno 70 odsto direktora javnih preduzeća i najavio da će Vlada u septembru usvojiti i rebalans budžeta za ovu godinu.

Govoreći o eventualnoj rekonstrukciji Vlade, Vučić je rekao da su trenutno najvažniji rezultati Vlade, a ne ko je trenutno u njoj ili ko će biti.

"To je najvažnije, a ne da li će u vladi biti ovaj ili onaj. Kao u svakom timu, na kraju utakmice broji se samo ono što piše na semaforu. Pri tome, mi smo uvek spremni za pojačanja", rekao je Vučić za novi broj NIN-a.

On je precizirao da je upražnjeno mjesto ministra privrede veoma važno i da zato i ne žuri da ga popuni. "Iskoristićemo dodatni rok od 15 dana da bismo u toku avgusta izašli sa tim kandidatom", rekao je premijer.

Kada je riječ o prodaji strateških preduzeća, Vučić je istakao da Elektroprivreda Srbije /EPS/ još nije na prodaju jer bi sada imala veoma nisku cijenu, a za Telekom očekuje da će biti privatizovan do juna 2015. godine.

Premijer Srbije posredno je potvrdio da se u oktobru može očekivati smanjenje plata u javnom sektoru i penzija, za šta se zalaže i novi ministar finansija Dušan Vujović. "Još u ekspozeu sam najavio da bi to moglo da se desi u oktobru, a ja volim da se držimo pripremljenog plana", naveo je Vučić.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Krajišnik

30.07.2014 19:28

Zalagao se za smanjenje, i penzija i plata u državnoj upravi, i ovaj ministar Krstić ali ga ti otjera. Zar nije bolje bilo odmah ući u tu reformu, a ne čekati zimu? Sve u svemu tresla se gora, rodio se miš. Neke si pohapsio a onda pustio. Pa češ opet neke da pohapsiš pa ćeš onda da ih pustiš. Pa ćeš se onda posvadjati sa koalicionim partnerima pa ćeš proglasiti vanredne izbore... Šta imaš u planu nakon toga, ako ima ikakvog plana...

ODGOVORITE
Name

dm

30.07.2014 20:39

Svi koji su na direktorska mjesta dosli partijskom linijom bice zamjenjeni drugima koji ce na ta mjesta doci partijskom linijom.Sve isto samo druga partija.

ODGOVORITE
Name

xxl

30.07.2014 23:01

Je li to "sječa knezova"?Hehehhee "sjeci" Aleksandre junačkom rukom i ne žali, nek ti ruka ne zadrhti!

ODGOVORITE
Name

Milojko

31.07.2014 09:16

Ovo što Vučić radi u Srbiji, to isto čeka novu vlast u RS-oj. Mora se sve posmjenjivati što je SNSD i Dodik postavio po rodbinskoj, kumovojskoj, partijskoj liniji. Od policje, sudija, direktora itd. Predstoji vam dug i mukotrpan posao, ali kad to uradite , narod će odahnuti, i moći će se nadati boljem životu, jer nam gore od ovoga ne može biti, jer smo dodirnuli dno dna.

ODGOVORITE