Lukaku potpisuje za Everton na tri godine!

Everton dobija moćno pojačanje sa kojim će moći da napadne i mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Fudbal 30.07.2014 | 22:50
Lukaku potpisuje za Everton na tri godine!

Pre tri godina Romelu Lukaku je stigao na Stamford Brdiž sa epitetom naslednika Didijea Drogbe, ali uprkos fantastičnim fizičkim predispozicijama nije dobijao šanse kod trenera Čelsija, pa je prošlu i preprošlu sezonu proveo na pozajmicama.

Izgleda da mu je dojadilo da nastupa za tuđe klubove, pa je konačno prelomio i zaputio se u Liverpul, gde će opet igrati za Everton, ali kao zvanični igrač ovog kluba. Lukaku je prvo na Tviteru okačio selfi iz aviona, uz poruku „Vreme da se napiše novo poglavlje“.

Belgijski i engleski mediji su ubrzo preneli vest da je Everton izdvojio 31.500.000 evra kako bi se 21-godišnji napadač vratio na Gudison. On je i prošle sezone nastupao za ovaj klub, ali je bio na pozajmici, 15 golova u Premijer ligi je bilo dovoljno da ubedi upravu Karamela kako on vredi ogromnog novca. Pre igranja za tim iz Liverpula je branio boje Vest Bromič Albiona, a u toj sezoni je 17 puta tresao mreže u engleskom prvenstvu, što znači da je za dve godine 32 puta bio strelac u verovatno najboljoj ligi na svetu.

Ipak, to nije bilo dovljno da ubedi Žozea Murinja da mu pruži šansu, te će ostati na 10 odigranih utakmica za Plavce u ligi. Ni u sledećoj sezoni ne bi imao veliku minutažu zato što su na Stamford Bridž stigli Dijego Kosta i Didije Drogba, a tamo ih je sačekao i Fernando Tores.

On će uskoro potpisati petogodišnji ugovor po kojem će zarađivati 98.000 evra nedeljno, a Everton je pokazao ozbiljnu ambiciju.

Komentari / 0

Ostavite komentar