I danas pljuskovi sa grmljavinom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Bosna i Hercegovina 30.07.2014 | 09:00
I danas pljuskovi sa grmljavinom

Najviša dnevna temperatura od 23 do 27, na sjeveru i sjeveroistoku do 31 stepen Celzijusov, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom jutra na zapadu i jugozapadu oblačno, mjestimično sa kišom i grmljavinom, a u ostalim krajevima promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i suvo.

Naoblačenje sa zapada i jugozapada tokom dana zahvatiće i ostale krajeve donoseći kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Padavine će tokom dana biti učestalije u Krajini, a prema kraju dana i noći u Hercegovini će jačati i mjestimično će biti obilnije.

Vjetar slab do umjeren, južni i jugoistočni.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je za danas narandžasto upozorenje zbog mogućih izraženijih grmljavinskih pljuskova, te grada u centralnim, istočnim i sjevernim područjima.

Temperatura u 8.00 časova: Bjelašnica 10, Gacko 14, Han Pijesak 16, Bihać i Foča 17, Tuzla i Zenica 18, Banjaluka, Doboj, Novi Grad, Višegrad i Bileća 19, Sarajevo, Zvornik i Gradiška 20, Bijeljina i Trebinje 21, Mostar i Livno 22, Neum 25 i Stolac 26 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar