Opština Pale: Ostvaren suficit

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su danas izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine u kojem je ostvaren suficit od 3899 konvertibilnih maraka, kao i rebalans budžeta.

Republika Srpska 29.07.2014 | 15:36
Opština Pale: Ostvaren suficit

U prvih šest mjeseci 2014. godine opština Pale ostvarila je suficit u iznosu od 3899 konvertibilnih maraka, što pokazuje, kako tvrdi načelnik ove lokalne zajednice Miodrag Kovačević da je ova opština jedna od rijetkih u Republici Srpskoj koja posluje pozitivno.

"Sve zakonske prinadležnosti smo isplatili i već smo krenuli sa realizacijom kapitalnih projekata, tako da sam izuzetno zadovoljan jer smo jedna od rijetkih lokalnih zajednica koje uopšte uspiju da funkcionišu u Republici Srpskoj", navodi Kovačević.

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su i rebalans budžeta, čime je budžet uvećan za 90 000 KM. Rebalans je iniciran, između ostalog, štetom od poplava, tako da se i ova lokalna zajednica morala prilagoditi novonastaloj situaciji.

"Već rješavamo one infrastrukturne projekte koji su bili oštećeni, kao što je put prema Orlovači, most u Rogoušićima, a obećali smo i neka sredstva kada je u pitanju mljekara", kaže Kovačević.

Klub odbornika opozicionog SNSD-a oštro se protivio donošenju odluke o rebalansu budžeta, navodeći da ovaj klub nije ni učestvovao u donošenju budžeta za 2014. godinu, te da su u pokušaju da utiču na određene stvari oko budžeta, kako kažu, bili osporavani od strane pozicije.

Planirani budžet opštine Pale za 2014. godinu iznosio je 8 960 000 KM. Nakon rebalansa, budžet iznosi 9 030 000, koji je uvećan transferom sa višeg nivoa vlasti i donacijom italijanske brigade EUFOR-a za pećinu Orlovača.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

РЗ

29.07.2014 14:35

А немар, аљкавост, коме то приписују. На примјер код вађења возачке и личне, третирају странке крајње дрско и примитивно, без имало учтивости.

ODGOVORITE
Name

Pero

30.07.2014 07:01

Zašto ne kažu da su u posljednje dvije godine prodali i posljednji pedalj građevinskog zemljišta u opštinskom vlasništvu?! Raskrčmili su sve što se moglo prodati za male novce da bi pokrpili rupe u budžetu i sada se hvale time... Sramno i jadno!

ODGOVORITE
Name

una

30.07.2014 20:16

Nije to suficit to načelnik nije digao regres za godišnji odmor.

ODGOVORITE