Voda nije za kupanje

Kvalitet vode u Vrbasu i Vrbanji je treće kategorije i voda u tim rijekama ne može se koristiti za kupanje - upozorili su iz Zdravstvene inspekcije Grada Banja Luka.

Republika Srpska 29.07.2014 | 14:25
Voda nije za kupanje

Svake godine, pred sezonu kupanja, obavlja se kontrola mikrobiološke ispravnosti vode na kupalištima rijeka Vrbas i Vrbanja, a ispitivanje uzoraka vode vrši Institut za javno zdravstvo RS.Uzorci vode su ove godine uzeti na ispitivanje početkom jula, i rezultati ispitivanja su pokazali da se kvalitet vode u Vrbasu i Vrbanji svrstava u treću klasu kvaliteta.

Iz banjalučke Zdravstvene inspekcije upozoravaju stanovništvo da se voda tog kvaliteta ne može koristiti za kupanje, plivanje, sportove na vodi i rekreaciju zbog potencijalnog negativnog efekta na zdravlje kupača. Svi koji ignorišu ovo upozorenje, čine to na vlastitu odgovornost.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zuti

29.07.2014 13:39

Javite to Dodiku i on ce to da sredi

ODGOVORITE
Name

Ja

30.07.2014 05:01

Hajdemo onda svi kod Mile u Bakince na njegovo jezero...naime kad padne vodostaj tamo dolijevaju pijacu vodu iz vodovoda u Laktasima dok ljudi koji tu zive istovremeno imaju svkodnevne restrikcije... Ako to nije dovoljno cisto mozemo se okupati u njegovom javnom bazenu, jer isti taj bazen je napravljen od ukradenog materijala dok se gradio Olimpijski bazen u BL!

ODGOVORITE
Name

jovica

30.07.2014 08:17

Tako je!

ODGOVORITE