Terzić obećava moćnu Zvezdu!

Prvi čovek crveno-belih uverava da će biti rešeni problemi oko licence, najavljuje izgradnju trening kampa u Borči, hvali Danijela Avramovskog...

Fudbal 29.07.2014 | 17:20
Terzić obećava moćnu Zvezdu!

Crvena zvezda je, pogotovo u poslednje vreme, sredina u kojoj nikad nema mira. Osim aktuelnog prelaznog roka, rukovodstvo kluba bavi se i saniranjem duga, a pre svega rešavanjem blokade računa zbog koje joj je izdata samo privremena licenca za takmičenje u Superligi.

Zbog toga je bilo mnogo povoda za razgovor sa Zvezdanom Terzićem, trenutno prvim čovekom kluba, koji je pričao o "slučaju Bosančić", dovođenju Aleksandra Kataija, ali i o mnogim drugim stvarima. Prelazni rok je, naravno, bio u prvom planu...
"Ko o čemu, vi o pojačanjima. Ja guram u jednom pravcu, a vi u drugom. Vratio bih priču na 27. jun kada sam rekao da Zvezda ne da je u problemima, nego je bila na korak od kliničke smrti. Znam da veliki klub provocira takva pitanja jer širu javnost interesuju samo pojačanja. Mi smo izgubili licencu od UEFA, i to je bio šok za sve pristalice Crvene zvezde i celu Srbiju. Setite se, promociju Lalatovića smo održali u mraku... Prioritet je potom bio izbeći kaznu FIFA i oduzimanje bodova. Posle toga smo napravili dogovor s poveriocima i FSS-a da dobijemo uslovnu licencu za takmičenje. Trenutno rešavamo stvari za opstanak Crvene zvezde", objašnjava Terzić.

Ipak, crveno-beli moraju da imaju konkurentan tim za titulu, a u tom pravcu dogovorena je nova saradnja sa Nejcom Pečnikom, radi se na dovođenju još nekoliko fudbalera...
"Uz sve ovo, mi smo odrađivali prelazni rok. Teško je dovesti kvalitetne igrače. Međutim, imamo još mesec dana letnje pijace. Dogovorili smo saradnju sa Pečnikom na dve godine, i to je kapitalno pojačanje za naš tim. Kada sam došao na ovu poziciju svi su predviđali sunovrat, da će igrači otići na Arbitražu... Do toga nije došlo, to znači da ovi igrači veruju klubu, čak i Dauda koji je bio stranac bio je strpljiv. Našli smo mu klub, da ne budem prepotentan, ja sam mu našao klub. To sam rekao i ostalim igračima - da budu strpljivi jer velika Zvezda stoji iza njih."

S druge strane, neki igrači, poput Darka Lazovića i Đorđa Rakića, čekaju na ostvarenje inostranih angažmana.
"Obavio sam razgovor sa Rakićem i Lazovićem. Rekao sam im da se ponašaju kao da će još tri godine ostati u klubu. Radimo aktivno na realizaciji određenih stvari. Odlazak Mrđe i Daude je veliki hendikep, ali na toj poziciji ćemo dovesti top golgetera. Nećemo pretrpavti igrače na toj poziciji jer hoćemo da stanemo iza Luke Jovića. To je talenat koji se jednom rađa. Ubeđen sam da će Avramovski biti ljubimac Zvezdinih navijača... Možda dovedemo još jednog bočnog igrača (Katai, prim.aut.), i štopera (Kelhar, prim.aut.). Znam da je teško gurati mlade igrače i odgovoriti zahtevima navijača. Moj cilj je da sve kvalitetne igrače iz Srbije i regiona dovedemo, da napunimo magacin dobrom robom. Videćemo kad ćemo da ih staviti u izlog. Izgubili smo desetine miliona evra na odlasku raznih bisera, to se Cvenoj zvezdi više ne sme desiti!"

Nenad Lalatović imaće težak zadatak da balansira između davanja prilike mladim igračima i igranja pod imperativom pobede u svakom meču.
"Svaki dan smo u tim dilemama. Na primer, Stojanović je najbolji štoper u tom godištu u Evropi, i biće veliki igrač, evropskog kalibra. Pitanje je da li je u ovom trenutku spreman da odgovori zahtevima velikog kluba. Ove sezone ćemo imati na terenu Planića, Petkovića, Jovića, Rajkovića, Avramovskog, svi su reprezentativci."

Terzić se osvrnuo i na najavljenu štednju i istakao da su već učinjeni prvi koraci.
"Maksimalna plata je deset hiljada evra mesečno. I to će imati trojica-četvorica. Bosančić ima sedam, Planić četiri, Avramovski pet... UEFA licenca nije dobijena zato što se neko iživljavao, pa je tako neki Bronovicki dobio osamsto hiljada evra. Zvezda je nekad bila firma nalik Geneksu. Utegnuta, snažna, moćna. Mora opet da se utegne."

Zvezda sada ima rok do 2. avgusta da izmiri dugovanja prema poveriocima kako bi joj bilo dozvoljeno da registruje novopridošle igrače za takmičenje u Superligi. Potrebno je oko dva miliona evra.
"Radimo na tome. Možemo ćemo naći i drugo rešenje ako poverioci budu imali razumevanje, a možda ćemo pola sredstava pronaći. Možemo da rešimo to i desetog avgusta, pa da novajlije krenu da igraju od drugog ili trećeg kola. Znam kako to zvuči, ali vraćam vas na 27. jun... Prvog dana sam rekao da nisam Dejvid Koperfild... Ovaj sistem je urušavan od 2006. godine, a meni je došlo sad na naplatu. Videćemo kakvom su stanju drugi klubovi kad se promene uprave. Tamo se problemi guraju pod tepih, evo jutros sam dobio informaciju da je Vojvodina pripremila UPPR (Unapred pripremljen plan reorganizacije, kao što je uradila Zvezda u košarci).

S obzirom na ranija iskustva poverilaca sa Zvezdom (hronično nepoštovanje napravljenih dogovora) postavlja se pitanje da li postoje oni koji će ponovo izaći u susret crveno-belima, pristati na isplatu duga u ratama, i sve to overiti kod nadležnih organa.
"Došli su novi ljudi, imamo možda veći kredibilitet nego ranije. U blokadi smo od strane 26 poverilaca, imamo 125 izatih menica... Ko je davao te menice stvarno ne znam. Ja u OFK Beogradu nisam izdao nijednu menicu. Po principu, ako mi ne veruješ nećemo da sarađujemo. Sa svih 26 poverioca smo napravili dogovor da u roku od sedam dana damo 50 posto. Tako da sa milion evra možemo da se odblokiramo. Čekamo tu i transfer Lazovića."

Kada su sportske teme u pitanju, navijači se pribojavaju da bi, ako Kahriman bude prvi golman, mladi Predrag Rajković mogao žestoko da stagnira zbog još jedne sezone sedenja na klupi.
"To je na treneru. Ako se Lalatović odluči za Kahrimana, Rajković neće izgubiti godinu dana jer će možda moći braniti za drugi klub..."

Kada je reč o ambicijama u Superligi, Terzić ne ostavlja dilemu:
"Bićemo šampioni!"

Kao što je dugo najavljivano, BSK iz Borče postaće Zvezdina filijala, a crveno-beli planiraju da na levoj obali Dunava izgrade trening centar.
"Ugovorili smo saradnju sa BSK Borčom. Sutra u 12 imamo konačan dogovor, to će biti naš drugi tim. I tamo ćemo praviti trening kamp. Nije lak proces u pitanju, a naš cilj je da ih uzmemo skroz, to podrazumeva i naš stručni štab i rukovođenje klubom. Postoji velika želja tog regiona da se preselimo u taj kraj. I građani Borče će imati benefit", kaže Zvezdan Terzić.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

dado

29.07.2014 18:59

Previse snova...

ODGOVORITE
Name

delija

29.07.2014 20:38

Bice mocna kad i RS dobije nezavisnost. Nikad. Politika (krimial) gdje udje pustos ostaje.

ODGOVORITE