'Orlići' nadvisili 'Zmajeve'!

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju BiH sa 77:71 u 1. kolu novoformirane F grupe druge faze prvenstva Evrope u Turskoj.

Košarka 29.07.2014 | 12:04
'Orlići' nadvisili 'Zmajeve'!

Ovom pobedom izabranici selektora Aleksandra Bućana napravili su veoma važan korak prema plasmanu u četvrtfinale.

Do uspeha su došli teže nego što se očekivalo, više od 35 minuta imali su vođstvo, ali je trijumf osiguran tek u finišu susreta zbog povremenih oscilacija u igri.

Značajnoj pobedi najviše su doprineli Peno sa 16, Marinković sa 13 i Lazarević sa 11 poena, dok su u timu BiH najefikasniji bili Atić sa 19 i Đedović sa 18.

"Veoma važna pobeda izvojevana je protiv odlične, fizički snažne ekipe BiH, koja je dokazala da nije slučajno pobedila Tursku i Češku i da joj je mesto u drugoj fazi šampionata. Imali smo dosta oscilacija, praznih minuta u igri, što nam je dosta otežalo zadatak, a najveći propust napravili smo u drugoj četvrtini, kad je trebalo da prelomimo meč", rekao je Bućan.

On je dodao da je tim BiH u nastavku sjajno šutirao za tri poena, čemu se nije bilo lako odupreti.

"Uspeli smo da sačuvamo dovoljno koncentracije i da u finišu dođemo do veoma važnih bodova. Očekuje nas još teža utakmica protiv Grčke koja ima dva dominantna centra i veoma kreativnu spoljnu liniju. Svakako želimo novi trijumf, do koga možemo doći samo ukoliko oscilacije u igri svedemo na minimum", zaključio je Bućan.

Utakmica između Srbije i Grčke igra se u utorak od 17.30 sati, a ranije u ponedeljak u prvom meču prvog kola Grčka je pobedila Španiju sa 89:85 posle produžetka, a u ponedeljak uveče igraju Turska i Crna Gora.

Tabela: Grčka 5 bodova, Srbija 5, BiH 4, Španija 4, Crna Gora 3, Turska 3.

Komentari / 0

Ostavite komentar