Ronaldinjo postaje 'Junior'?!

Legendarni Brazilac Ronaldinjo i Atletiko Mineiro sporazumno su raskinuli ugovor, te je on sada slobodan igrač.

Fudbal 29.07.2014 | 11:50
Ronaldinjo postaje 'Junior'?!

Ovakav scenario mogao je da se očekuje posle izjave Ronaldinjovog saigrača Žoa, koji je u ponedeljak rekao da je bivši fudbaler Barse odigrao poslednji meč za Mineiro.

Tačni razlozi prekida saradnje nisu objavljeni, a prema informacijama iz Južne Amerike, Brazilac će karijeru nastaviti u Boki Juniors. Mnogo manje realnija opcija pojavila se tokom dana, a to je prelazak u Stouk Siti.

Brazilac je navodno već viđen u argentinskom klubu kao zamena za Huana Romana Rikelmea, koji je prošle nedelje prešao u Argentinos Juniors.

Nekada najbolji fudbaler planete u Atletiko je stigao 2012. godine, posle pomalo razočaravajućih izdanja u Milanu, ali je brazilskom klubu već sledeće godine doneo trofej u Kopa Libertadores, prvi u istoriji.

Ipak, sjaj je ubrzo utihnuo, odbranu titule Atletiko je završio porazom u Last 16 fazi od imenjaka iz Kolumbije, dok je u domaćem šampionatu bio tek deseti.

Ronaldinjo ima 34 godine, karijeru je startovao u Gremiju, a 2001. se kao jedan od najvećih talenata preselio u Pari Sen Žermen.

Zenit karijere doživeo je kao član Barselone, čiji dres je nosio pet godina, pre prelaska u Milan, 2008. Dve sezone nisu bile dovoljne da pokaže partije iz prethodnog perioda, te se vratio u domovinu, najpre je bio u Flamengu, a 2012. je stigao u Mineiro.

Za reprezentaciju Brazila do sada je odigrao 97 utakmica i postigao 33 gola, a učestvovao je u osvajanju Svetskog prvenstva 2002. godine.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

velja

29.07.2014 19:28

Obozavali su ga cak i Realovi navijaci majstor kakav se nece uskoro pojaviti uziva u fudbalu, legenda......

ODGOVORITE