Vrh OVK bio predmet istrage

Glavni tužilac za istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji 1999. godine, Klint Vilijamson, rekao je danas da je "sam vrh" Oslobodilačke vojske Kosova " (OVK) bio predmet istrage njegovog tima.

Region 29.07.2014 | 11:36
Vrh OVK bio predmet istrage

Vilijamson je, na konferenciji za novinare u sedištu Saveta EU u Briselu, odgovarajući na pitanje da li su neki od aktuelnih političara umešani u zločine o kojima je vođena istraga, rekao da su "pojedinci koji su bili predmet istrage bili u samom vrhu OVK".

On je naglasio da ne može da govori o nalazima istrage pre formiranja Specijalnog suda koji će se baviti zločinima na Kosovu.

"Sve do tada nalazi istrage ostaju zapečaćeni", rekao je Vilijamson.

Na pitanje da precizira šta znači da je "šačica ljudi" učestvovala u trgovini organima, američki diplomata je rekao da misli da je reč o broju koji je manji od 10.

"Nemam informacije koje podržavaju tvrdnje da je svaki Srbin koji je otet bio žrtva trgovine organima", naveo je on i dodao da je reč o "ograničenoj razmeri i da tu nema mesta preterivanjima".

Vilijamson nije isključio mogućnost da se podigne optužnica i za trgovinu organima do trenutka kad bude formiran Specijalni sud i naglasio da ti zločini "ostaju u fokusu istrage".

On je rekao da su u toku pregovori sa "jednom zemljom" koja je iskazala spremnost da bude domaćin tom sudu.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ilija

29.07.2014 09:45

Nema "dokaza" o zločinima krvave šape iz vatikana. A krstaška horda katolika pod komandom Vatikana dnevno, na očigled celog sveta, ubija na stotine ljudi. Katolički jezuiti su ušli u sve pore života i uništavaju ljude. Papa je obećao da će populaciju na planeti svesti na 500 mil stanovnika i da će to biti upravo katolici. Zato svi katolici podržavaju papu sledbenika Pontija Pilata i Ignacija Lojole. Tu leži zec. U pitanju je podvala pape katolicima. Katoličkim jezuitima u Vatikanu niko ne treba oni se kloniraju.

ODGOVORITE