Pobijedite umor

Rutinu treba da izbegavate ukoliko želite da se oslobodite hroničnog umora, a te male promene podstaći će velike rezultate.

Zdravlje 29.07.2014 | 10:22
Pobijedite umor

Unesite u svoj život ove male promene i pomozite organizmu da proizvodi veće količine energije. Bićete srećniji, boljeg raspoloženja, a umor će se javljati mnogo ređe!

Ne preskačite doručak - Naučno je dokazano da su ljudi koji ne preskaču doručak energičniji i bolje raspoloženi. Ako nemate naviku da jedete pre nego što izađete iz kuće, počnite da se navikavate na tu promenu, jer će uveliko poboljšati vaš život.

Izbegavajte rutinu - Rutina je često najveći razlog umora. Samo mala promena podstaći će mozak na proizvodnju dopamina, hemijskog jedinjenja sličnog adrenalinu, koji će vas podstaći na akciju.

Osveženje - Hladno osveženje razbudiće vas u trenutku. Vodite računa o hidrataciji organizma, naročito u toplim, letnjim danima.

Crna čokolada - Crna čokolada je najzdraviji dezert koji možete priuštiti sebi. Ona sadrži teobromin, sastojak koji deluje poput kofeina i vašem telu vrlo brzo vraća energiju.

Komentari / 0

Ostavite komentar