Omladinci Srbije poraženi na penale

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale prvenstva Evrope u Mađarskoj pošto je sinoć u Felčutu, u polufinalu, izgubila od selekcije Portugalije posle izvođenja penala sa 4:3.

Fudbal 29.07.2014 | 08:45
Omladinci Srbije poraženi na penale

Utakmica je nakon 90 minuta igre i produžetaka završena bez golova (0:0).

Portugalija se u četvrtak u finalu sastaje sa Nemačkom, koja je sinoć u Budimpešti pobedila Austriju sa 4:0.

Utakmica je odigrana pred oko 3.000 gledalaca, a sudio je Ištvan Kovač iz Rumunije.

Penale za Srbiju realizovali su Zđelar, Ristić i Jokić, Gaćinović je šutirao preko gola, a udarac Milinkovića-Savića odbranio je golman Tijago Sa.

Za Portugaliju precizni su bili Lopeš, Silva, Guzo i Rodrigeš, a šut Podstavskog odbranio je golman Rajković.

Duel neporaženih timova na turniru pripao je Portugaliji, koja je imala više sreće na "penal-lutriji", tako da Srbija neće braniti titulu osvojenu prošle godine u Litvaniji.

Izabranici Veljka Paunovića prethodno su igrali u grupi nerešeno sa Ukrajinom (1:1) i Nemačkom (2:2) i pobedili Bugarsku (1:0), ali je šteta što nisu izborili priliku da se domognu novog trofeja.

Igrali su sasvim dobro protiv kvalitetnog rivala, stvorili nekoliko veoma povoljnih šansi još u prvih 90 minuta (Gajić, Antonov, Gaćinović), ali nisu bili umešni i precizni.

Sergej Milinković-Savić izmamio je uzdahe u 57. minutu, kada je sa oko 40 metara pokušao da iznenadi istrčalog golmana, međutim, divan lob idarac za malo je završio iznad prečke.

S druge strane, i Portugalci su mogli da matiraju Rajkovića (Lopeš, Silva), ali bili su ili neprecizni ili je odbrana srpskog tima blagovremeno intervenisala.

Najpovoljniju šansu imao je Balde u 104. minutu, kada je loptu posle njegovog udarca glavom sa dva metra Rajković sproveo u korner.

Vođena je velika i uglavnom ravnopravna borba. Portugalci su bili nesto nadmoćniji u prvom delu susreta, a Srbi agilniji i opasniji u drugih 45 minuta.

Na kraju mreže su mirovale sve do izvođenja penala, kada je odlučio slab šut Milinkovića-Savića u petoj seriji, kojeg je zaustavio golman Tijago Sa, da bi Rodrigeš potom bio precizan za veliko slavlje portugalskog tima.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar