Stanetić: Žao mi je Kliničkog centra!?

I v.d.direktora Kliničkog centra Banjaluka, Mirko Stanetić, konačno se oglasio o mnogim dešavanjima u vezi sa preimenovanjem Kliničkog centra Banjaluka u Univerzitetsku bolnicu, ali i ugovoru sa austrijskom kompanijom „Famed“.

Republika Srpska 28.07.2014 | 18:30
Stanetić: Žao mi je Kliničkog centra!?

Stanetić tvrdi da je i njemu draži naziv Klinički centar, ali da su zakonske procedure jasne. Tvrdi da Klinički centar, odnosno njegove klinike neće izgubiti ništa preimenovanjem, naprotiv.

Unija sindikata zdravstva to ne prihvata i preimenovanje smatra ilegalnim. Mirku Stanetiću je, po sopstvenom priznanju, za srce i dušu prirastao naziv Klinički centar, ali je preregistracija u naziv Univerzitetska bolnica bio neophodan po zakonu, ta promjena je isključivo tehničke prirode i ničim ne mijenja postojeći status ustanove i njenih zaposlenih, odnosno njom se ne ukida klinički centar, kao što su to prenijeli neki mediji, tvrdi Stanetić.

Oglasili su se i u Uniji sindikata radnika u zdravstvu, koja okuplja tri sindikata. Oni se oštro protive preimenovanju, smatrajući ga ilegalnim napadom na zdravstveni sistem Republike Srpske i za četvrtak najavljuju konkretnije mjere.

Na kraju, ali ne manje bitno, Stanetić se osvrnuo i na ugovor sa austrijskom firmom „Famed“, težak 83 miliona maraka, po kojem će ta firma raditi rekonstrukciju i opremanje centralnog medicinskog bloka Kliničkog centra, pardon Univerzitetske bolnice u Banjaluci, iako postoje ozbiljne indicije da će potpisivanjem ugovora Republika Srpska pretrpiti značajnu finansijsku štetu.

Prije nepune tri godine Stanetić je odbio da potpiše pomenuti ugovor, jer je tražio, a nije dobio veće učešće Kliničkog centra u projektu, a ubrzo nakon toga je smjenjen.

Danas druga priča.

Stanetić uvjerava i to da ne zna ko su suvlasnici „Famed“-a i da li možda među njima ima lica protiv kojih se vode sudski postupci. Kaže da vjeruje Evropskoj investicionoj banci, koja je dala saglasnost za pomenutu firmu, iako je vrijednost projekta sa prvobitno procjenjenih 63 miliona stigla do 83 miliona evra.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

28.07.2014 17:01

Šta mu je "odsadašnji period"? Muka mi je čim ga vidim. A vidio sam ga danas prvi put u ovom videu.

ODGOVORITE
Name

bl

28.07.2014 17:04

Uvjek je bio i ostao lopov...

ODGOVORITE
Name

Pokojna Mileva

28.07.2014 18:01

Nemoj,nemoj vise....evo i meni suza krenu...

ODGOVORITE
Name

nepostojeci kc

28.07.2014 19:06

Rankov dupelizac, ali ne manji lopov! Sa krivicnom prijavom! A na Medicinskom fakultetu jos jedan Skbicev igrac: Milan Skrobic, penzioner, a dekan, a i on pod krivicnom prijavom! Kakvo ludilo mi trpimo!

ODGOVORITE
Name

mimamila

28.07.2014 20:53

Pomozi nam Boze.

ODGOVORITE