Policajac predstavu doživio kao stvarnost

Malo je ko mogao i da nasluti da će predstava na otvorenom na Trgu srpskih boraca u Prnjavoru, sa temom nasilje u porodici, do suza zasmejati mnogobrojne gledaoce. A pogotovo da će biti prekinuta – i to intervencijom policije!

Republika Srpska 28.07.2014 | 17:10
Policajac predstavu doživio kao stvarnost

Kao grom iz vedra neba, "zavesa je pala" kada je neobavešteni, ali revnosni policajac N. K. dotrčao, preskočio zaštitnu ogradu i okomio se na zaprepašćenog glumca, uveren da on zaista ima nameru da odseče kosu i "šaketa" svoju neposlušnu suprugu.

- Stani! Gluma je! Pusti ga! Predstava je! - povici su prisebnih gledalaca, sa tribina i iz bašte okolnih kafića, koji su spasili 20-godišnjeg Aldina Fafulovića, člana amaterske glumačke ekipe iz Viteza.

Novosađanin Saša Denić, koordinator predstave Forum teatra iz Viteza, objašnjava u izjavi za "Novosti" da je tamošnje udruženje "Mladi Romi" izvodilo predstavu "Reci NE nasilju u porodici".

Po scenariju, obesni suprug se, zbog "fejsbučenja", okomio na suprugu, inače, majku njihovo troje dece, domaćicu koja je, zapravo, na internetu obavljala konsultacije u vezi s projektima za nevladinu organizaciju.

- Osim psovki i simuliranih udaraca, policajca su verovatno zbunile makaze kojima je, po scenariju, muž nasilnik imao nameru da odseče kosu supruzi - kaže Denić.

- Na to je, na opšte iznenađenje, uniformisani policajac uleteo među glumce i okomio se na glumca supruga. Svi smo bili zatečeni. Srećom, dalje neugodnosti spasili su ga povici publike - dodao je on.

Policajca je, po mnogima, ponela masa ljudi koja je, čuvši gromoglasne i sočne psovke, pogrdne povike i udarce, pohrlila na poprište "sukoba".

- Bio sam šokiran i ponajmanje sam očekivao intervenciju policije. Pogotovo kad mi je policajac prilazio preteći rečima: "Odbij, stani, šta ti je? Čuješ li ti mene?!" - rekao je Aldin, umalo uhapšeni glumac.

Među onima koji su iz publike dovikivali "Predstava je", bio je i Željko Jokić, jedan od starešina prnjavorske policije.

- Pribojao sam se da glumca ne smota i veže, odnosno stavi mu lisice na ruke - iskreno kaže Jokić.
- Ipak, mora se priznati da je policajac munjevito reagovao.

Mnogi od prisutnih su se bukvalno pokočili od smeha kada su se uverili da intervencija policajca nije bila sastavni deo predstave.


Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

BiH Mostar

28.07.2014 15:25

Čovjek je revnosan i radi svoj posao, šta sad hoćete od njega.

ODGOVORITE
Name

fikret

28.07.2014 15:37

Smjesno a dobar je policajac cojek nije informisan a reagovo je mnogi nebi svaka cast jest glupo a covjek je ok. Ii

ODGOVORITE
Name

Prkos

28.07.2014 15:49

Javna je tajna kako se zapošljava u policiju. Nađu vezu, daju pare, odu na neku obuku od tri jeseca i daj mu značku i pištolj i na ulicu nek maltretira ljude. Ulice su pune neobrazovanih, drskih i bezobraznih policajaca (čast izuzecima koji svoj posao obavljaju vrhunski i profesionalno)... Za to je sve kriva loša država. A jake države neće biti bez jake policije koja će posao obavljati profesionalno. Ne može svako biti policajac. Momci koji bi vrhunski obavljali taj posao ne mogu da dođu do njega...

ODGOVORITE
Name

Re Prkos

28.07.2014 16:15

Sve što si napisao je obična laž.Imam dosta prijatelja koji časno obavljaju posao policajca,a uz to su i obrazovani.Informiši se malo da ne bi lupetao.

ODGOVORITE
Name

zvornik

28.07.2014 17:51

BAJINA policija, KRKANI! U Zvorniku su svi za medalju;-)

ODGOVORITE
Name

Glup je onaj ko je napisao naslov

28.07.2014 17:55

Poštovana redakcio ovo je zaista prevršilo svaku mjeru. Igrom slučaja bio sam prisutan na predstavi i ovo što je napisano notorna je laž. Neka taj veliki nadrinovinar Ninko Đurić kaže ljudima koji su bili prisutni da je policajac prekinuo predstavu. To jednostavno nije tačno. U momentu kada su "glumci" napuštali trg jer se glumačko šamaranje i događalo na samom kraju, policajac je došao na trg jer se nalazio na raskrsnici neposredno uz trgi čuo viku i galamu. Za svaku pohvalu je potupak policajca a to sam ja lično čuo od Derve Sejdića koji je sjedio u neposrednoj blizini. Samo je konstatovano da sa nasiljem u porodici nema šale kod Prnjavorske policije. Isti taj policajac sinoć je uhvatio dva Austrijska državljanina koji su skidali natpis - Bajram šerif mubarek olsun koji se nalazio okačen iznad puta u neposrednoj blizini istog tog trga i džamije u Prnjavoru. Zašto sad veliki novinar Ninko Đurić ne napiše kako je N.K. uradio i takvu stvar. Ma jednostavno bravo za policajca, nasmijao nas je sve, većina je mislila da je to dio performansa. Bravo.

ODGOVORITE
Name

Krivoje more

27.12.2016 13:07

Puš.iš kitu Ninku i ti i kondić policajac ;-) kondić seljačina drot, naotimo se para i para na putu, pogledaj mu kuće u ratkovcu, (a izbjeglica)

Name

iznenadjen

28.07.2014 18:11

Svaka cast ovom policajcu a glupo je ovaj text gore napisan. Covjek reagovo bas kako treba na ono sto vidi i to mu jeste posao. Sta bi rekli da je posmatrao nasilje ili pljacku banke ne preduzimajuci nista jer je predpostavljao da se radi o snimanju filma??

ODGOVORITE
Name

Правник

28.07.2014 18:43

Мислим да не приличи овакав наслов, човјек је реаговао и шта сад, а да је случајно догађај био стваран а да овај није реаговао шта бих онда писали, коју бих тек онда осуду јавноости имао

ODGOVORITE
Name

ricko

28.07.2014 19:31

Policajac je car, ali ovaj Jokić ...

ODGOVORITE
Name

Milan

28.07.2014 19:32

Jeste smijesno, ali covjek je za pohvalu.

ODGOVORITE
Name

za ricka

28.07.2014 21:09

Samo te posmatram ...

ODGOVORITE
Name

bravo_policajac

29.07.2014 06:06

Svaka cast policajcu, covjek vjerovatno nije znao da je rijec o predstavi.

ODGOVORITE
Name

damir tuzla

29.07.2014 06:26

Na kraju sve ispalo i malo smiješno, pa šta, ipak je reagovao po pravilu službe pohvala za policajca!

ODGOVORITE
Name

ОКСИГЕН

29.07.2014 06:42

Али, људи, схватите - била је представа...а не реална ситуација... Сви овдје помињу, фол добро је поступио , фол шта би било да је стварно било насиље? А није...није... И онда је приучени дрот дозволио себи тај луксуз да он процјењује шта је представа а шта стварност!!! Они који мисле да је дрот у праву - највјероватније желе да на улазу у свако позориште стоји по један дрот-курсиста и да он одлучује шта је представа а шта стварност. Напросто, у Српској су дротови по правилу егоцентрични, уфурани, корумпирани итд. Сад у овим коментарима они бране неодбрањиво: продају се као поштењачине а сви смо свакодневно сведоци шта су све спремни урадити , нарочито у саобраћају, за 20-30 км...па ви њих и даље хвалите...

ODGOVORITE
Name

re OKSIGEN

29.07.2014 07:31

Kakav si ti idiot...I ne kaže se drot već policajac...al dobro..Klošar koristi klošarske riječi..

ODGOVORITE
Name

brane

29.07.2014 07:50

E, jes nam policija svaka nam čast, ne razlikuje predstavu od stvarne situacije!

ODGOVORITE
Name

Lija

29.07.2014 08:02

Koliko mi je poznato, policajac prilikom upućivanja na teren biva upoznat sa svim događajima koji su značajni sa aspekta bezbjednosti. Ovo je javni skup, najvjerovatnije prijavljen u skladu sa zakonom. To što ovaj policajac nije upoznat sa događajem nije njegova greška. Sva čast na reakciji.

ODGOVORITE
Name

Zoran R.

29.07.2014 08:32

Zar policija ne treba da bude u toku sta se desava u gradu.Narocito gradu velicine Prnjavora.Nesto slicno se desilo R.Serbedziji kad je snimao film " Novinar" .O tome pise u svojoj autobiografiji.

ODGOVORITE
Name

MARKO

29.07.2014 08:48

Covjek je postupio po pravilu sluzbe.

ODGOVORITE
Name

Marko

29.07.2014 09:05

Zorane proslo je vrijeme Rade Serbedzije

ODGOVORITE
Name

Boki

29.07.2014 17:44

Mora da je pomislio "evo meni 20 KM ako ga pustim kad mu zaprijetim hapsenjem "

ODGOVORITE
Name

Za Prkos

29.07.2014 18:29

Potpuno ste u pravu.Problem je danas u tome sto svi nesto mrmlaju i uvijaju a niko otvoreno nesto da kaze. Za re Prkos Ti ili nisi procitao do kraja sta je covek napisao ili nisi razumeo sta je hteo reci.Verujem da imas dosta prijatelja u policiji.

ODGOVORITE