Ruž - saveznik svake žene

OD 1952. godine, kada je u novinama objavljena prva reklama za ruž, ovaj saveznik ženske lepote postao je obavezan „stanovnik“ gotovo svake damske tašne. U međuvremenu, osmišljena je čitava „filozofija“ karmina.

Moda i ljepota 28.07.2014 | 08:00
Ruž - saveznik svake žene

Pošto koža na usnama s vremenom postaje tanja i naboranija, preporuka stručnjaka je da izbegavate mat, a koristite hidrantne ili sjajne ruževe koji neguju. Što ste stariji, tekstura bi trebalo da bude kremastija.

Narandžaste i smeđe nijanse, uključujući i koralnu, retko kome dobro pristaju, jer zubi onda nisu „dovoljno“ beli. Osmeh će vam biti lepši ako koristite ruževe u boji šljive, vina, ljubičice ili breskve, mada su i zlatni tonovi preporučljivi.

Ako ste kupili ili dobili karmin čija vam boja ne pristaje, pomešajte ga sa nekim starim ružom, a ako je previše svetao, potamnite ga olovkom za usne.

Da bi trajao duže i bolje izgledao, potrebno je da pre nanošenja usne premažete tečnim puderom ili korektorom. A ako vam se karmin slomio, nežno ga izvadite, upalite šibicu i lagano je prislonite ispod slomljenog dela. Kada se malo otopi, vratite ruž u ambalažu, malo pritisnite i okrenite. Zatim ceo karmin, bez poklopca, stavite u frižider da odstoji 30 minuta. Spreman je za upotrebu.

Komentari / 0

Ostavite komentar