SRBIJA JE OPET ŠAMPION EVROPE!

Vaterpolisti Srbije odbranili su titulu prvaka Evrope u vaterpolu, i to u Mađarskoj, pobedivši domaćine turnira u finalu sa neverovatnih 12:7! Odigrali su izabranici Dejana Savića prvo poluvreme iz snova, vodili su sa 7:2 posle 16 minuta igre, što im je omogućilo da do kraja održe prednost za evropsko zlato, odigravši spektakularan i skoro savršen meč u defanzivi i ofanzivi, za anale vaterpola.

Ostali sportovi 27.07.2014 | 21:47
SRBIJA JE OPET ŠAMPION EVROPE!

Izabranici selektora Dejana Savića su dominirali u toku cele utakmice, a ni u jednom trenutku nisu dozvolili rivalu da priđe na manje od tri gola razlike.

Kriza je nastala samo u trećoj deonici, kada je Mađarska stigla do 9:6, ali je onda u poslednjem kvartalu Filip Filipović sa dva gola povećao prednost koju domaćin takmičenja nije mogao da stigne.

Najefikasniji u redovima šampiona Evrope bio je kapiten Živko Gocić sa tri pogotka, uz stoprocentan učinak, međutim dva gola Filipovića bila su više nego značajna za održavanje razlike Srbije.

Dvostruki strelac bio je i Dušan Mandić, a po jedan gol postigli su Miloš Ćuk, Duško Pjetlović, Milan Aleksić, Nikola Rađen i Andrija Prlainović.

Na drugoj strani jedini raspoloženi vaterpolista bio je Marton Vamoš, upisao je tri pogotka, a jednom su Gojka Pjetlovića matirali Balaš Erdelji, Marton Sivoš, Danijel Varga i Deneš Varga.

Srbija je od početka utakmice nametnula svoj ritam igre, odlično je koristila prednost igrača više i gotovo svaku šansu pretvarala u gol.

Ipak, prva dva minuta obeležili su čuvari mreža, Pjetlović i Nađ su bili nesavladivi, ali je posle gola Rađena sve krenulo na ruku reprezentaciji Srbije.

Do kraja četvrtine su postigli još dva gola, ali su ključnu razliku stekli u drugoj četvrtini, koju su rešili u svoju korist sa 4:1.

Na sredini trećeg kvartala Sava Ranđelović je dobio treće isključenje što je malo poremetilo ritam Srbije, usledila su tri gola Mađarske, međutim pitanje pobednika je u poslednjoj deonici rešio Filipović, a tačku na utakmicu stavio je kapiten Gocić.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Edo , Slatina - Tuzla

27.07.2014 19:56

Neka se ljuti kome smeta Srbija je prvak Evrope ! Svaka Vam čast komšije !

ODGOVORITE
Name

kasim

27.07.2014 21:05

SVE ČESTITKE ZA NAŠE KOMŠIJE

ODGOVORITE
Name

СС

27.07.2014 21:23

Српско Сарајево вечерас салвии :)

ODGOVORITE
Name

СС

27.07.2014 21:39

Српско Сарајево вечерас слави!

ODGOVORITE