Čelsi ujedinio bivsu Jugu u Ljubljani

Gostovanje engleskog kluba u Sloveniji okupilo Slovence, Srbe, Hrvate i Bosance pod istu zastavu. Ima nas i zvezdaša i čelsijevaca i svi ćemo navijati za plave - poručila su dvojica navijača Zvezde.

Fudbal 27.07.2014 | 20:40
Čelsi ujedinio bivsu Jugu u Ljubljani

Glavni grad Slovenije u nedelju je tresla plava fudbalska groznica. Dolazak velikog Čelsija na megdan domaćoj Olimpiji, okupio je na ulicama Ljubljane hiljade simpatizera engleskog kluba, ne samo onih pristiglih s Ostrva, već i fan klubovi iz regiona. Slovenci, Srbi, Hrvati i Bosanci ponovo su se ujedinili na jedno popodne, ovaj put pod zastavom londonskog kluba.

- Došli smo ovde zbog naših, zbog Baneta i Nemanje. Ima nas i zvezdaša i čelsijevaca i svi ćemo navijati za plave. Pozdravite nam Srbiju - poručila su dvojica navijača Zvezde, koji su u moru dresova i zastava engleskog kluba odudarali crveno-belim bojama.

Ispred modernog kompleksa "Stožice", podignutog na rubu Ljubljane, čak tri sata pre meča vladala je vašarska atmosfera. Engleskim pivopijama pridružili su se brojni Slovenci u dresovima Čelsija, ispijali limenke i točeno, koje su im nasmejane hostese na štandovima prodavale za tri evra, a ništa slabije nije išao ni roštilj po dvostruko većoj ceni - pljeskavice, ćevapi i kranjska kobasica.

Ćaskalo se o odlasku Lamparda, o dolasku Fabregasa i Koste, o velikim očekivanjima od Toresa, Matića, Ivanovića... Srpski reprezentativci dobili su burne ovacije s punih tribina, kada je spiker pročitao njihova imena dok su izlazili na teren. Jedino je veću, zaglušujuću buku, zaslužili su Tores i Žoze Murinjo, kojem su brojni navijači "plavaca" u više navrata skandirali ime.

Portugalac je naše "rasporedio": Matića na teren, a Ivanovića uz Terija i Čeha na klupu, s plejadom zasad anonimnih junoša iz akademije. Dobro raspoloženje Banetu i kompaniji brzo su pokvarili do neba motivisani domaćini, koji su na spektakularan način došli do zaslužene prednosti.

Murinjovo smrknuto lice i udaranje desnom pesnicom o dlan leve ruke bolje od reči su iskazivali šta misli o igri svog tima. Portugalcu je pritisak još više podigao slovenački sudija s prezimenom srpske kraljevske dinastije - Rade Obrenović. Neopravdano poništen gol našeg Ivanovića kod 2:1 za Čelsi, okrenuo je svetla pozornice na Murinja, koji je utrčao u teren i burno se, licem u lice, svađao sa Obrenovićem, praćen koncertom zvižduka domaće publike.

Ipak, svi su otišli kući zadovoljni - Ljubljana je videla Čelsijeve zvezde i dobar fudbal, plavci" su pobedom (2:1) završili pripreme i još jednom demonstrirali kako treba da izgleda perfektna fudbalska i organizaciona mašinerija, kojoj je pošlo za rukom i da na nekoliko sati ujedini skoro celu bivšu Jugoslaviju u malom.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

alexin

27.07.2014 20:26

Ostavite politiku, sport je sport!

ODGOVORITE
Name

nije_dobro

27.07.2014 23:31

ako Baja za ovo cuje da se neko ujedinio ima odmah da uputi zvanicni protest vlastima u Sloveniji. Ovo je direktan napad na Baju.

ODGOVORITE