Odaberite idealan puder za ljeto

Kako se leti savetuje laganija šminka čitav fokus je na puderu. Pročitajte kako da odaberete ključni sastojak lepo našminkanog lica i blistate tokom letnjih dana.

Moda i ljepota 26.07.2014 | 11:00
Odaberite idealan puder za ljeto

Koji je vaš tip lica? - Puder bi trebao da prikrije sve vaše nedostatke na licu, a istakne prednosti. Puder morate birati prema koži lica. Prvo proverite da li je vaša koža masna, suva, normalna ili osetljiva. Svaki ovaj tip lica zahteva poseban puder.

Najvažnije je da odaberete pravi puder za vaše lice. U prodavnici pronađite puder koji odgovara vašem tipu lica, a zatim i nijansu koja će prikriti sve vaše nedostatke.

Masna koža - Za masnu kožu morate odabrati puder koji je suv i koji će upiti masnoću sa vašeg lica. Matirani puder je idealan za vas. Bilo bi dobro da nakon nanošenja tečnog pudera nanesete i puder u kamenu ili prahu, koji će dodatno prikriti vaše nedostatke. Puder obavezno morate nanositi sunđerčićem koji će upiti višak masnoće.

Suva koža - Za suvu kožu idealan puder je onaj koji sadrži ulje ili vodu. Svakako pre nanošenja pudera morate naneti hidratantnu kremu za lice.

Normalna koža - Ukoliko imate normalnu kožu, vama puder ni ne treba. Međutim, ako se ipak odlučite za puder odaberite lagani prozračni puder ili kremu u boji. Ukoliko imate masnu kožu na nekim delovima lica onda odaberite blago matirani puder.

Osetljiva koža - Osetljiva koža zahteva posebnu negu, pa samim tim i poseban puder. Ukoliko birate puder za osetljivu kožu on mora biti antialergijski i mora biti rađen na bazi silikona.

Komentari / 0

Ostavite komentar