Drogba se vratio kući!

Napadač iz Obale Slonovače ponovo postao član Čelsija. Ugovor potpisan na godinu dana.

Fudbal 25.07.2014 | 19:45
Drogba se vratio kući!

Veliko pojačanje!

Čelsi je potvrdio da je u toku dana finalizirao pregovore sa Didijeo Drogbom i da će napadač iz Obale Slonovače ponovo igrati za "plavce".

Iskusni i provereni golgeter potpisao je jednogodišnji ugovor sa klubom u kojem je proveo najlepše dane svoje karijere i u kojem će opet sarađivati sa menadžerom Žozeom Murinjom.

Drogba ima 36 godina, ali u Čelsiju smatraju da uprkos tome može mnogo da im pomogne u pohodu na trofeje.

Napadač je otišao iz Čelsija 2012. i pola sezone proveo je u Kini, gde je nastupao za Šangaj Šenhua. Brzo se vratio u Evropu, a njegovo naredno odrediše bio je Istanbul i Galatasaraj. Za turski klub odigrao je 37 utakmica i postigao 15 golova.

Prilikom Galatinog gostovanja Čelsiju u Londonu, prošle sezone u osmini finala Lige šampiona, navijači "plavaca" priredili su Drogbi nezaboravan doček prepun emocija, nesluteći u tom trenutku da će Drogba za šest meseci opet postati član omiljenog kluba.

U Čelsiju je proveo osam godine, zabeležio 226 nastupa i postigao tačno 100 golova. Najznačajniji je onaj u maju 2012. u Minhenu, kada je uspeo da izjednači u finalu Lige šampiona protiv Bajerna, a kasnije da bude precizan i u penal serije.

Čelsi je pobedio, osvojio najvredniji trofej, a Drogba je ubrzo napusti klub.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milutin

26.07.2014 06:24

Lesi se vraća kući.

ODGOVORITE