"Ko će prije" od ministara da uruči kartice?

Podjelom preostalih 270 platnih kartica  u Banjaluci je zavšena podjela vaučera svim građanima kod kojih je procjenjena šteta veća od pet hiljada maraka.

Republika Srpska 25.07.2014 | 16:58
"Ko će prije" od ministara da uruči kartice?

Kroz nekoliko dana trebala bi da počne i podjela platnih kartica na kojima će biti manje od pet hiljada maraka.Građani se pitaju hoće li i te kartice pompezno uručivati ministri Vlade Republike Srpske.

Građani kojima su vaučer već uručeni  počeli su kupovinu onoga što im je najpotrebnije, a ta kupovina ne prolazi bez problema. Mještanima banjalučkih mjesnih zajednica Lazarevo, Kumsale, Zalužani, Vrbanje i Česme uručeno je preostalih 270 platnih kartica, čime je završen prvi ciklus podjele.

Polovina poplavljenih u Banjaluci već drži svoju platnu karticu od pet hiljada maraka i razmišlja kako je utrošiti.Posljednje kartice za one građane koji su pretrpjeli štetu veću od pet hiljada maraka uručila je ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović. I u drugim gradovima ministry su bili prisutni, gotovo kod svake podjele vaučera.

Građanima i nije najjasnije- “Zašto baš  ministri moraju djeliti kartice?”

Ministrica Tešanović odgovara: Pogledajte šta su uradile Vlade iz regiona za svoje poplavljene građane. Mi smo u njihovoj službi.

Ovo je čist politički marketing, smatraju u opoziciji.Ovo nisu i jedine zamjerke građana. Prema njima  nejasno je urađen postupak procjene štete.Ništa jasnije i ništa bolje nije ni prilikom kupovine.

U preduzećima  koja su sklopila ugovor sa Fondom solidarnosti  vlada velika gužva. Saznali smo da spisak stvari nije potpun i nije tačno preciziran, što kasnije može dovesti do zabluda i pitanja hoće li nadležni uzeti u obzir  da je građanima bio potreban određeni artikl koji se sada ne nalazi na popisu, a podrazumjeva se prilikom kupovine drugih proizvoda.

Iz Vlade poručuju da takvih problema neće biti. 

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

hahahhaha

25.07.2014 14:53

Cak je i Djokic uspio podjeliti par kartica...Kakvi mrmoti.Djelite pare svih nas koje ste oteli na razne nacine.Dajte svoje pare pa se slikajte.Ovako...Mislite da je narod glup???Bolje bi vam bilo da pustite ljudima cije je to posao da radi.

ODGOVORITE
Name

Vlado O

25.07.2014 15:01

Ovo je bruka sta rade. A jos se i ismijavaju jadnom narodu. Tuga, cemer, jad. Blizi se oktobar.. Dole crvena bando...

ODGOVORITE
Name

eko ko

25.07.2014 15:22

Oni ismijavaju 95 posto naroda u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Simo

25.07.2014 22:32

Prikupljati političke poene na muci naroda stvarno je žalosno. Na mnogo niske grane su pali Dodikovi poltroni. Novac koji je prikupljen od naroda na rezne načine koriste za političku kampanju. Svjesni su izgleda svoga pada. Sat im polako otkucava, oktobar se bliži.

ODGOVORITE