75% nezadovoljno vlašću SNSD-a

Sva istraživanja javnog mijenja koja su rađena u posljednje vrijeme pokazuju da 75 odsto građana nije zadovoljno vlašću SNSD-a i putem kojim ide RS, izbog čega su neminovne promjene, izjavila je Aleksandra Pandurević, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH .

Republika Srpska 25.07.2014 | 15:16
75% nezadovoljno vlašću SNSD-a

Ističe da su poslednji primjeri ponašanja SNSD-ovih poslanika u BiH institucijama pokazuju da se ne rade u interesu građana i da su građani bili u pravu što nisu zadovoljni njihovim radom.„Prilikom usvajanja izmjena i dopune Zakona o budžetu institucija BiH. Poslanici SNSD-a su bili oštri kritičari jer su institucija BiH iz budžeta za poplavljene izdvojili svega 7,5 milona KM i insistirali su da se odbije hitna procedura, a taj iznos su nazvali sramno niskim, pri tom oštro kritikujući srpskog člana predsjedništva, kojeg su optužili za javašluk u Predsjedništvu BiH i i Nikole Špirića, ali sve je to bilo kratkog daha“, kaže Pandurević.

Dodala je da nije jasno zbog čega su SNSD-ovi poslanici tako brzo promijenili mišljenje i prihvatili da se svega 0,6 odsto budžeta BiH institucija izdvoji za poplavljene.  Nije jasno, kaže ona, da li ih je neko nazvao ili im se žurilo na godišnji odmor pa su ove izmjene i dopune prihvatili po hitnom postupku.  „ Mi garantujemo da se moglo izdvojiti 10 budžeta i ovaj slučaj jasno pokazuje kako SNSD brine o RS uništavajući njenu ekonomiju i stvara društvo u kojem je dobro samo onima koji su oko njih. Bilo kakvo etiketiranje ne može im pomoći da zaustave istinu da se ovde jako loše živi da nikad nismo imali više nezaposlenih i da su sve uništili“, kaže Pandurević.

Ona je kazala da je SDS politički tvorac RS i da tu ne mogu ništa ni Milorad Dodik ni SNSD i zato njihovi jeftini medijski trikovi i etiketiranja neće zaustaviti građane da 12 oktobra izaberu promjene koje će im donijeti SDS.Kaže da tvrdnje, da je u RS dobro samo onim koji su blizu vlasti, pokazuje i Centar za istraživanje ratnih zločina.

„Ova institucija nije smjela dozvoliti da bud uvučena u kriminalne aktivnosti.Dok Srbi, koji tamnuju u Hagu od marta nisu dobili ni marku pomoći u ovoj instituciji 37 lica po ugovoru ima primanja od hiljadu do 3 hiljade maraka mnogi od njih se i ne pojavljuju na posao“, kaže Pandurević, dodajući da je direktor Centra za istraživanje ratnih zločina Milorad Kojić svoju suprugu Jelenu zaposlio u Agenciju za državnu upravu.

Ističe da je kao kontra uslugu direktoru u Agenciji za državnu upravu napravio ugovor sa njegovom suprugom Aleksandom Radetom, koja će nakon konkursa koji je raspisan biti primljena u stalni radni odnos.„Tražimo od Kojića da objasni na koji način je potrošio 900.000 KM namijenjenih za podršku istraživanju dokumentovanju i analizu koji su to projekti i koja su lica dobila pare za te projekteTakođe pozivamo da nam kaže kako je moguće da se već zna ko će biti primljen na kankursu Centra za istraživanje ratnih zločina, kako je moguće da će tu biti primljeni Aleksandra Radeta, Dušan Pavlović, Viktor Nuždić, Draško Miličević, a pored njih i bivše sekretarice Staše Koštarca,Gordana Klepić, Slavica Lončar, Ranka Mihailović, Dragana Radaković i vozač Rade Despotović“, kaže Pandurević.  

Ona je rekla da SNSD se priprema za prljavu kampanju i da su već krenuli sa partiskim zapošljavanjima što pokazuju nedavno raspisani konkursi u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Elektroprenosu i mnogim drugim.Za predizbornu kampanju koriste, kaže, vlast koristi podjelu vaučera za poplavljene, a važno je napomenuti da je nabavku aparate za primanje vaučera za radila ista firma koja je bila umiješana u aferu oko ličnih karata.

„Davljenik se hvata za svaku slamku građani RS znaju da nikad gore nisu živijeli i da njima niko ne daje ništa što im ne pripada, jer budžet i jeste namijenjen za građane RS. Nažalost oni su posegnuli i za novim zaduženjima kako bi taj novac iskoristili za kupovinu glasova. Ali ja sam sigurna da će nakon devet godina pošasti zvane SNSD građani odlučiti da oni odu s političke scene“, kaže Pandurević.

BN TV 

Komentari / 26

Ostavite komentar
Name

Рубин

25.07.2014 13:19

Да пријавимо та запошљавања премијерки у бијелим чизмицама!

ODGOVORITE
Name

Abceda

25.07.2014 13:22

Znamo vec sta ce biti Dodik: Bit ce referendum, otcjepit cemo se od BiH Izetbegovic: Ukinut cemo RS A na kraju ce nazalost pobijediti, jer narod voli pjesak u ocima..

ODGOVORITE
Name

bole

25.07.2014 13:23

Vi iz Sds-a ste unistili RS a sad kad vam je nestalo para pljujete I lajete sram vas bilo samo lud I slijep covjek moze glasati za vas!!! Molim Bn da objavi komentar a ne samo one u vasu korist.Hvala.

ODGOVORITE
Name

Gagi

25.07.2014 13:31

Tacno je da smo nezadovoljni sa njima ali ni SDS nije nikakvo bolje resenje za narod.

ODGOVORITE
Name

Moj stav

25.07.2014 13:32

Bravo Saška, čestitam na otvorenosti!U Centru za istraživanje ratnih žločina radio je i Klošarac koji nikad nije opravdao gdje je potrošio novac namjenjen finansiranju ove institucije,a koja je i tad i sad bila mjesto uhljebljena poslušnika iz SNSD-a! I tako će biti do oktobra.. A poslije..

ODGOVORITE
Name

justice

25.07.2014 13:32

Zadovoljni clanovi SNSD-a i bliza im rodbina.

ODGOVORITE
Name

opa Djurdjo

25.07.2014 13:45

Zeli bih da povjerujem u ta istrazivanja,Ali se bojim da se u oktobru ta bagra od vlastodrzaca i dalje krojiti sudbinu napacenom gradjaninu.

ODGOVORITE
Name

nomad

25.07.2014 13:53

Ovaj naslov se odnosi samo na Laktase.

ODGOVORITE
Name

crvena beretka

25.07.2014 14:05

Narode moj,srpski,napaćeni. Glasajte za promjene jer su parlamentarni izbori jedino oružje nas običnih ljudi koji trpimo teror Ronhilov! Izađite na izbore i glasajte,jer ako to ne učinite teror će se nastaviti!

ODGOVORITE
Name

VELJKO

25.07.2014 14:10

ZAMISLITE DANAS ILI JUČE NE ZNAM TAČNO KOJI DAN STAŠA KLOŠARAC JE TRAŽIO OD NOVOG PREDSJEDNIKA VS I TUŽILAČKOG SAVJETA DA POMOGNE U RASVJETLJAVANJU UBICE RISTE JUGOVIĆA. PA ŠTO NIJE PITAO SIPU, KADA JE NJEGOV ŠEF REKAO BOLJE REČENO IZVALIO DA IZA TOGA STOJI PREMA INFORMACIJAMA SIPE MIRKO ŠAROVIĆ. KAKVI SU TO LICEMJERI OD LJUDI.

ODGOVORITE
Name

stole

25.07.2014 14:29

Ovaj Bole je srbenda kakvog treba traziti. za ovakve izjave dobija se orden od predsjednika

ODGOVORITE
Name

Dragan P.

25.07.2014 14:39

Režimski politički brod je izbušen već poodavno. Obećanja o boljem životu su se izjalovila, u njih više ne vjeruju čak ni oni koji su je svojevremeno lansirali.

ODGOVORITE
Name

SNS

25.07.2014 14:52

Nema promjena ni poslije oktobra bez obzira ko pobijedi. Svi su isti. I pozicija i opozicija

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

25.07.2014 15:01

Najveći Donovi poltroni - ni ne vire iz zna se odakle - su Staša Klošarac i Igor Radojičić. Imaju priliku još ni puna tri mjeseca. Igor je sklonjen da se napravi mjesta za bijele čizmice. A bijele čizmice traže njegovu zaštitu u skupštini - čisto da ukažu kako je mali nesposoban. A Don Bik, zatreperi i odmah ga makne.

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

25.07.2014 15:20

MISLIM DA JE PREKO 80 POSTO NEZADOVOLJNIH, ALI NEKI JOŠ ĆUTE, U PRIJED0RU NIKO NIJE ZADOVOLJAN, OSIM LOPOVA PAVIĆA I NEKOLIKO BLISKIH NJEMU.

ODGOVORITE
Name

Realnost

25.07.2014 15:23

Pricajte Vi sta god hocete, ali jedno je sigurno aktuelni i buduci Predsjednik Republike Srpske je Milorad Dodik, a buduci clan Predsjednista BiH iz Republike Srpske je aktuelna premijerka Zeljka Cvijanovic. Premijer i predsjednik skupstine su mjesta koja ce pripasti Igoru Radojicicu i Marku Pavicu!

ODGOVORITE
Name

jovica

25.07.2014 15:33

Znaci clanovi SDS-a su nezadovoljni sa vlascu.

ODGOVORITE
Name

borg

25.07.2014 16:20

Što su bliži izbori sve je izvjesnije da promjena neće biti.Dodik je ponovo predsjednik a koalicija oko SNSD-a imaće skupštinsku većinu

ODGOVORITE
Name

stole

25.07.2014 16:32

Realnost i nebeski srbenda Bjorn Borg izgleda imaju pravu dojavu, dajte prebacite malo srece i nama obicnim gubitnicima da uzmemo koju marku u kladionici, izgleda da ce biti dobre kvote.

ODGOVORITE
Name

Zekss

25.07.2014 17:02

O pa to mozda u stranci SDS 75% poslanika nije zadovoljno vlascu SNSD... A narodu je trenutno SNSD najbolji. Jer ne moze niko da im parira. Svaka druga vlast koja bi dosla ne bi mogla sacuvati Republiku Srpsku...

ODGOVORITE
Name

Jana

25.07.2014 19:05

Saška, zivis kao i ja u Istočnom Sarajevu i dobro znas kao i ja da Staša Košarac prebija svoju ženu svako malo. Zato te molim da kako žena, nadjes nadjes nacina da istina o tome izadje na vidjelo. MUP i radnici bolnice Kasindo su u strahu da govore o tome a ti znas i zasto.

ODGOVORITE
Name

Душан

25.07.2014 19:09

Мислим да је ово реална процјена незадовољства народа јер објективно само ужи круг људи повезани са владајућом партијом има користи

ODGOVORITE
Name

Simo

25.07.2014 22:45

Naravno da smo nezadovoljni. Uništili su sve što se moglo uništiti. Svoju rodbinu pozapošljavali u državna preduzeća. Dosta ih je bilo, čak i previše.

ODGOVORITE
Name

Borac 1 kategorije

26.07.2014 03:24

Da nema Srpske napredne stranke, tačno čovjek ne bi imao za koga glasati.

ODGOVORITE
Name

Nikola_Lukavica

26.07.2014 09:33

Ostalih 25% je zaposlio SNSD i ne smiju da se bune.

ODGOVORITE
Name

VELJKO

26.07.2014 11:54

E MOJ BORAC AKO MISLIS NA SRPSKU NAPREDNU STRANKU PREVARIO SI SE,ADAMA SUSKALA.PA ONI VUCICU NISU NI DO KOLJENA

ODGOVORITE