Dopunjava se optužnica o ubistvu Ćuruvije

Specijalni sud vratio je na dopunu istrage optužnicu protiv četvorice pripadnika Državne bezbjednosti /DB/ koji su optuženi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Srbija 24.07.2014 | 16:30
Dopunjava se optužnica o ubistvu Ćuruvije

Branilac optuženih Mila Radonjića i Ratka Romića Zora Dobričanin-Nikodinović potvrdila je da je Krivično vanpretresno vijeće naložilo Tužilaštvu za organizovani kriminal da u roku od tri dana donese naredbu o dopuni istrage radi boljeg razjašnjenja stvari u tom predmetu.

Ona je dodala da je sud usvojio prigovore koje su branioci istakli u odgovoru na optužnicu, podignutu početkom juna.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 6. juna optužnicu protiv četvorice bivših pripadnika DB zbog sumnje da su "zbog niskih pobuda" ubili novinara i vlasnika lista "Dnevni telegraf" Slavka Ćuruviju u aprilu 1999. godine.

Optuženi su tadašnji načelnik Resora DB Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, glavni obavještajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak.

Markovića terete da je to djelo izvršio u podstrekavanju, a ostali su optuženi kao saizvršioci.

Radonjić i Romić su u pritvoru, Marković je u zatvoru u Požarevcu na izdržavanju kazne zatvora od 40 godina, a Kurak nije dostupan pravosudnim organima i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Ključni svjedok u ovoj istrazi nakon čijeg iskaza su uhapšeni oprtuženi 13. januara jeste nekadašnji pripadnik DB, odnosno komandant jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek - Legija.


Komentari / 0

Ostavite komentar