Vaterpolisti Srbije u polufinalu

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da su njegovi izabranici zasluženo pobedili Grčku, ali da su igrali sa velikim oscilacijama.

Ostali sportovi 24.07.2014 | 07:49
Vaterpolisti Srbije u polufinalu

Srbija je sinoć izborila plasman u polufinale prvenstva Evrope u Budimpešti savladavši Grčku u četvrtfinalnom meču sa 13:9 i u borbi za finale sastaje se u petak sa Crnom Gorom.

"Imali smo velike oscilacije. Igrali smo solidno sa igračem više, ali smo padali pri kraju napada protivničkog tima i stigli su jeftini golovi Grka. Odlično znamo Crnu Goru, odlučiće psihologija, a ne taktika. Možda su odmorniji, međutim, sve zavisi od pripremljenosti, niko nema prednost u predstojećem duelu", izjavio je Savić.

Dvostruki strelac Milan Aleksić naveo je da je srpska reprezentacija pokazala sigurnost u napadu.

"Proradio je igrač više, ali primili smo nekoliko lakih golova i to treba da ispravimo. U ovoj fazi najvažnija je pobeda i sada nas čeka veliki okršaj sa Crnom Gorom", kazao je Aleksić, dok je Slobodan Nikić ocenio da tim igra sve sigurnije.

"Nije nam išlo u grupi, ali smo se digli i sada imamo sigurnost. Očekuje nas važan duel, odlučiće jedna lopta. Oni su odmorniji, ali kada se igra takva utakmica to nije neka velika prednost", rekao je Nikić.

Filip Filipović je dodao da je Srbija u svakom pogledu bolje odigrala sa igračem više.

"I ono što smo propustili bile su izrađene akcije. To je bilo sve do kraja završeno i to nas delilo od Grka, imali smo kontru. Odlično su igrali centri, nikome nije lako da igra protiv Pijetlovića i Nikića. Ispod ovoga ne idemo. Sredićemo igru u odbrani, još napad da nadogradimo, a odmor Crne Gore nije prednost. Mi smo to videli pre dve godine i više nam je štetilo. Imamo vremena da se odmorimo", zaključio je Filipović.

Andrija Prlainović smatra da je ekipu podigao susret sa Španijom.

"Videlo se na treninzima da ide na bolje, postigli smo 13 golova. Dobra utakmica koja nam je trebala, delovali smo sigurno, vodili sve vreme. Bilo je dosta pozitivnih stvari, ali možemo još bolje. Sada predstoji duel na nož, imaju kvalitet, fizički su jači, ali ni mi ne zaostajemo. Ista škola vaterpola i biće to velika utakmica, a najvažnije je da smo se digli", kazao je Prlainović.

Polufinalna utakmica prvenstva Evrope između vaterpolista Srbije i Crne Gore igra se u petak od 20.30 sati.

U drugom polufinalu, istog dana od 19 sati, sastaju se Mađarska i Italija.

Komentari / 0

Ostavite komentar