Moskva će zaštiti svoje ekonomske interese

Rusija će zaštiti svoje ekonomske interese u svijetu koristeći sva raspoloživa pravna sredstva, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Svijet 23.07.2014 | 16:37
Moskva će zaštiti svoje ekonomske interese

Medvedev je na sastanku sa ruskim trgovinskim predstavnicima rekao da će Moskva biti primorana da usvoji zaštitne mjere u slučaju značajnih rizika po svoju ekonomiju, nakon što su Ukrajina i Moldavija nedavno postigle dogovor o pridruživanju sa EU.

"Objektivno procjenjujemo koliko je negativan uticaj ovakve odluke na našu ekonomiju.Smatramo da ovi rizici mogu biti veoma ozbiljni, posebno u vezi sa tehničkim propisima i standardima sanitarne i fitosanitarne kontrole. To je razlog zašto obavljamo konsultacije sa EU i sa našim partnerima iz Carinskom unije i Zajednice nezavisnih država", naveo je ruski premijer.

On je dodao da će zbog toga, ukoliko bude neophodno, Rusija morati da usvoji mjere zaštite, prenosi RIA "Novosti"."Trend rastućeg protekcionizma je sve prisutniji širom svijeta, što takođe pogađa ruske kompanije i robu, zbog čega je potrebno prilagođavanje novonastaloj situaciji", izjavio je ruski premijer.

Medvedev je naglasio da se globalna ekonomija oporavlja od krize, a sve države, uključujući ruske partnere, traže način da obnove svoje ekonomije i povećaju prisutnost na međunarodnom tržištu.Kao ključni prioritet Rusije, Medvedev je naveo saradnju sa državama iz Azijsko-pacifičkog regiona.

"Nama je bukvalno potreban proboj u tu regiju kako bismo prevazišli mnoge ekonomske i tehnološke prepreke na putu postizanja održivog rasta", zaključio je Medvedev.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Boo

24.07.2014 04:27

Moskvu više niko ništa ne pita , nego Putine bježi sa Krima da te ne linčuju tvoji kao što bi i sa Sadamom Huseinom.

ODGOVORITE
Name

xxx

24.07.2014 05:46

Boo ti si dobra budala. Nevlada više oružje već energenti.

ODGOVORITE
Name

Ramazan

24.07.2014 21:42

Rusija će na kraju biti pobjednik niko i ništa ne može.

ODGOVORITE