SNSD tvrdi da je Škrbić radio zakonito

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske prilikom izmirenja duga prema zdravstvenim ustanovama u Srbiji nije oštećen i prijava SDS-a Tužilaštvu Srbije je običan politički pamflet s ciljem održavanja lažne priče o zloupotrebama u zdravstvu Srpske, saopšteno je iz SNSD-a.

Republika Srpska 23.07.2014 | 15:03
SNSD tvrdi da je Škrbić radio zakonito

Iz SNSD-a navode da je prilikom izmirenja duga plaćeno 4,6 miliona evra manji iznos nego što je bio stvarni dug, što su prihvatile Vlada Srbije, kao i institucije ove zemlje.SNSD je ocijenio tendencioznim i konstatacije da je dobavljač izabran bez objavljivanja tendera, jer je sve u potpunosti urađeno u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, kojim je i predviđeno kada se provodi pregovarački postupak, a kada raspisuje tender.

"U konkretnom slučaju proveden je pregovarački postupak, jer je Vlada Srbije dostavila specifikaciju, kojom je jasno definisala koja medicinska oprema treba da se naruči", navodi se u saopštenju.U SNSD-u podsjećaju da je Fond zdravstvenog osiguranja Srpske sredinom 2006. godine imao dug prema zdravstvenim ustanovama Srbije od 18,5 miliona evra, koji je nastao za vrijeme vlasti SDS-a, dok je Republika Srpska poravnanje izmirila sa znatno nižim iznosom.

Navedeni dug izmiren je tako što je Vlada Srbije dala saglasnost da se 25 odsto duga otpiše, a da se preostali dio izmiri putem isporuke medicinske opreme, kao i da se dio duga od oko 2,9 miliona evra izmiri putem ustupanja potraživanja Telekoma Srpske od Telekoma Srbije.

U skladu sa navedenim zaključkom, Vlada Republike Srpske donijela je zaključak da Fond preuzme potraživanja Telekoma Srpske od Telekoma Srbije, za šta je izdvojila namjenska sredstva Fondu, koji je ova zdravstvena ustanova uplatila Telekomu Repubike Srpske, dok je Telekom Srbije isti iznos uplatio Republičkom fondu za zdravstveno osuguranje Srbije.

Preostali dio duga od 10,9 miliona evra, Fond zdravstvenog osiguranja Repubike Srpske je izmirio Republičkom Fondu Srbije tako što je nabavio i isporučio medicinsku opremu. Na osnovu pregovaračkog postupka i saglasnosti Vlade Republike Srpske, Komisija za provođenje pregovaračkog postupka je kao najpovoljnijeg dobavljača izabrala kompaniju "Farma trejd S.A." Cirih, sa kojom je sklopljen ugovor o nabavci medicinske opreme u vrijednosti od oko 10,9 miliona evra.

Ugovorom je definisano da će Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske opremu platiti putem kreditnog aranžmana na period šest godina, dok je oprema nabavljena prema kataloškim cijenama i specifikaciji Ministarstva zdravlja Srbije, i isporučena sa uredno potpisanom dokumentacijom o prijemu robe.Fond Republike Srpske je navedeni kredit izmirio u septembru prošle godine.

Izvor: Agencije

Komentari / 25

Ostavite komentar
Name

Slavko

23.07.2014 13:06

Sta rekose, pa ostadose zivi. Dosta vas je mafijo!!!

ODGOVORITE
Name

Škrba Maca

23.07.2014 13:06

Dakle,"nismo ih oštetili, no smo ih zaje*ali"...

ODGOVORITE
Name

Nikola

23.07.2014 13:09

To je to.Umjesto da vlasti Republike Srpske pokrenu istragu oni brane Skrbica.Eto zasto mi sa njima ne mozemo ocekivati hapsenja i borbu protiv lopova i mafije kada su svi stali na stranu istih.Strasno!

ODGOVORITE
Name

перо ложач

23.07.2014 13:11

Идуће изборе гласајте за Алибабу. Он има само 40 разбојника!

ODGOVORITE
Name

majakovski

23.07.2014 13:13

Na glavi mu se vidi da je nepismena seljačina sklona kriminalnim radnjama.

ODGOVORITE
Name

Рубин

23.07.2014 13:13

Свашта,свашта,па ви сте ,да би напунили своје џепове усмртили безброј болесника разним махинацијама у здравству,на челу са овим бандитом и Бајом на челу.Дошла мечка и пред ваша врата.

ODGOVORITE
Name

sale

23.07.2014 13:15

Kod sektasa je sve zakonito pa i ako je sve to dokazan kriminal. A to ko će odgovarati za ljude na kojima su testirali razno razne lekove za inzuline koje su davali našoj deci a isti bili zabranjeni za korišćenje korišćenje. Ja bih to sve bez suda konjima na repove. Mala je reč za njih reći kriminalci.

ODGOVORITE
Name

чистићете улице исто као раније-то вам не гине

23.07.2014 13:37

"Идуће изборе гласајте за Алибабу. Он има само 40 разбојника!" Најјачи пост до сада. Исмијао сам се иако су ми сам наслов и текст подигли жуч. Миле има минимум 400 разбојника, почев од "убице за воланом" Чађе, па драгог нам министра Шкрбића, па "мјењам боју косе сваки дан" Ковачевића и остале гамади. ЛОПОВИ У ЗАТВОРЕ НЕСПОСОБНИ НАПОЉЕ!

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

23.07.2014 13:46

U Srpskoj nema kriminala dok god Dodiku dajes reket.Tako kazu u sudstvu,policiji,tuzilastvu i inspektoratima.Nije vazno sta radi nego ko radi

ODGOVORITE
Name

opa Djurdjo

23.07.2014 13:50

Pa ovi se sprdaju sa narodom (pardon na izrazu)??? Ali Ako se malo razmisli ima ona uzrecica BIRALI STE GLEDAJTE.

ODGOVORITE
Name

zuka

23.07.2014 14:07

Oprostite molim vas! Onda je u "skladu sa zakonom" napravio milijardu duga...

ODGOVORITE
Name

Pedja

23.07.2014 14:24

Pa moraju tako tvrditi kad je Skrbic kum don Mila, koji je tako bezobzirno opljackao svoj narod. Koga on jos brani nije mi jasno, pa unistio je ekonomiju ove zemlje.

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

23.07.2014 15:06

I ja smatram da je post Pere Ložača odličan. "Идуће изборе гласајте за Алибабу. Он има само 40 разбојника! Što se tiče Škrbića, SNSD-a, DNS-a i takozvanih socijalista sav taj šljam je go bagrov do bagrova. Don Dodik im je bik ideolog i predvodnik. Nakon oktobra, ako Vučić ne podvali SDS-u pa Don Dodik opstane, mnogi bagrovi će iza rešetaka.

ODGOVORITE
Name

pepa

23.07.2014 15:26

SNSD stiti lopove jer su oni svi takvi. Zdravstvo je ojadio, a sebi napunio dzepove. Ali nece jos dugo.

ODGOVORITE
Name

Aco

23.07.2014 15:34

Nije Tuzilastvo Srbije ovo naše, pa da se smiješna saopstenja odmah uvrste u dokaze. Neka rade ljudi u Srbiji svoj posao, cemu panika?!

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

23.07.2014 16:11

Sva ove igre u vezi takozvane demokratije i čupanjem iz govana donacijama kapitalista sa Zapada, dobro dodju domaćim bagrovima koji su trenutno isplivali da otmu od onih koji su trenutno potonuli. I jedni i drugi imaju zadatak da pljačkaju nemilice i uništavaju ono što je pred rat gradjeno 50 godina. To su im najviše ustvari omogućili oni kojima je čovjek sa ovih prostora upalio sijalicu prije 100 godina. Oni nam to danas vratiše paljenjem ove atomske bombe od 100 000 kT koju su nazvali demokratija. Narod neuk rukovanju takvim oružjem, nastrada od istog. "Sam pao, sam se ubio", slegnuše ramenima donatori.. Pažljivo je izabrana krivična prijava protiv Škrbića za koju će se na kraju dokazati da je Zdravstvo Republike Srpske ostalo dužno nekih para Zdravstvu Srbije. Škrbićeva i SNSD-ova zasluga! Glasajte za Dodika! Taj, po njih pozitivan nalaz, baciće u sjenu sav kriminal u Republici Srpskoj o kojem je uposljednje vrijeme toliko rečeno. To je jedan od načina da Vučić ispuni svoju obavezu i pomogne Dodiku da ostane u sedlu. "Državni"su interesi u pitanju. A iza svega stoji samo pohlepa kojoj izgleda malo ko, bar sa ovih prostora, u ovom vremenu, može da odoli. Bojim se da će se potvrditi da je Vučko samo još jedan u nizu prevaranata koji su ojadili ovo stanovništvo u zadnjih 20 godina. Vrlo gadne igre se igraju. Mene je teško prevariti. Što se tiče Saveza za promjene, moram konstatovati da su prilično naivni. Vjeruju u poštenje ovakvih vukova kao što su Nikolić, Vučić, Dačić i Dodik. E moji SDS-ovci. U šta ste stjerali tolike godine.

ODGOVORITE
Name

Mi sami

23.07.2014 16:16

Skrbic lopov???? Pa to je postenjacina kakve nema... he he hee hh... Kakve gluposti valjaju ovi crveni. Ako je sve posteno zasto je placano preko egzoticnih ostrva, a ne preko nase ili Evropske banke??? Pa zato sto se tamo peru pare. Ne moze im se stati u kraj. A ova postenjacina je diplomirao na kriminalu i korupciji. Covjek je ekspert za tendere i javne nabavke!!!!

ODGOVORITE
Name

Dragan P.

23.07.2014 16:24

Pa kod njih je samo kriminal zakonit!

ODGOVORITE
Name

ja Rale

23.07.2014 16:25

Pa jeli mogla izac veca bljuvotina iz usta odvratnog SNSD-a?

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

23.07.2014 17:39

OKO SLIJEPO Dragi gospodine ti si obicna budala. Boli mene za misljenjem tebe i Tadicevih poltrona koji su zajedno sa Dodikovim mafijasima opljackali narod sa obe strane Drine a sada prosipaju price obrnute psihologije, po sistemu svi su lopovi i svi su isti te zato narode glasajte za lopove koji vec navukose milijarde na svoje racune jer ce oni po vasoj idiotskoj logici manje krasti. Ove patoloske kleptomane ne moze nahraniti ni Bundes banka i zato nemoj pricati gluposti i samo cekaj svoj red u buvari. Mislim da je danas za narod vrijedniji gram pravde od tone zlata. Vasa propast je jako blizu.

ODGOVORITE
Name

Marija

23.07.2014 17:57

U normalno uredjenoj zemlji g.Skrbic bi dobio minimum 20g.robije za svoja nedjela i lopovluke,ali posto je ovo carstvo kriminala i korupcije za svoja 'istaknuta djela'(lopovluke)dobio je unaprijedjenje.Crvena banda pod hitno u zatvor!

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

23.07.2014 18:46

Gorane VRS, izgleda da ti je budala u cipelama. Dakle, nažalost moram konstatovati da apsolutno ništa nisi razumio. Moj post je trebao objasniti svima u Republici Srpskoj, pa i tebi, da ne treba da se uzdaju u pomoć službenog Beograda već samo u se i u svoje kljuse. Vučić mjesecima ustvari pomaže Dodiku obilazeći njegov Andrić grad, obilazeći s njim i bijelim čizmicama, poplavljena područja i kupeći jeftine poene na tom, primajući ga jednom nedjeljno u Beogradu, i dajući kojekakve zajedničke izjave. Još samo treba zajedno s Dodikom da ode kod Putina. Svi ovi neuki, mutavi birači koji se dvoume, kad vide Dodika s Vučićem, glasaće za Dodika. I Savez za promjene je popušio. I svi smo onda popušili. A šta je u pozadini svega toga, to znaju Vučić i Dodik. Nemoguće je da Vučić nije svjestan šta radi. U svom tom lopovluku kojeg ovdje zovu "politikom", Vučić je 20 godina. To kako on to radi, tako se upravo i daje podrška, na pravi način. Neće valjda izaći pred masu i reći da je on za Dodika. Ako ti to ne vidiš, onda treba neko da ti to objasni. _____ Nadalje, nisam uopšte mislio da SDS i Savez za promjene izjednačim sa sadašnjom pozicijom. Ali ono o otimanju novca od bivših vlastodržaca je baš praksa u Srbiji, na njihovoj "političkoj" sceni. Ne pada mi na pamet da Bosića, Stevandića, Govedaricu, Ognjena Tadića i sve ostale iz vrha SDSa izjednačim sa Dodikom, Špirićem, Radmanovićem, Cvjetinovićem, Kovačem itd. Dakle SDS i Savez za promjene može pobijediti samo ako svi članovi i simpatizeri sada i odmah, otvore oči onoj gomili idiota koji uporno već 20 godina ne izlaze na izbore, a svaki dan se žale da im nije dobro, i time ih natjeraju da izadju na izbore i glasaju za Savez za promjene, tako da Savez za promjene ovog puta uzme bar 75% glasova, što će im omogućiti da uzmu sve resore u Vladi a i većinu stolica u Skupštini. Samo tako će biti moguće počistiti policiju, tužilaštva i sudove, te kriminalce i zlikovce strpati u zatvor do kraja njihovih bagrovskih života. Za sve što su nam uradili moraju dobiti bar po 500 godina ukupne robije tako da ih niko nikad pomilovati ne može. Dakle samo u slučaju potpune pobjede na izborima, moguće je upotrijebiti čeličnu metlu koju je spomenuo Bosić, u njenoj punoj snazi. Zmiju treba udariti u glavu, sada i jednom zauvijek. Otrovnije zmije od ovih na vlasti još nisam sreo. Sigurno i neću. Gore biti ne može. Potpnuće u svim sferama je potpuno.

ODGOVORITE
Name

Asta la vista baby

23.07.2014 20:57

Gomila kretena i bolesnih likova koji ostavljaju komentare. Od njih neki likovi polovinu naroda u RS, koji ne izlazi na izbore, naziva idiotima. Ograditu ovu bolesnu državu, iseliti samo djecu iz nje, a sve nas ostale politi napalmom. To je jedino rješenje da se ova zemlja, za vjeke vjekova, očisti od svakojakog smeća. A onda kad djeca odrastu, u normalnim državama, vratiti ih u ovu zemlju da napokon i ovdje naprave normalnu državu sa normalnim ljudima!!!!!

ODGOVORITE
Name

Simo

24.07.2014 18:08

Pa kako će oni koji su ga postavili da priznaju da je radio nezakonito. Ima mnogo više Škrbića u ovoj državi. To će tek da se otkrije posle izbora kada padne ova pljačkaška vlast.

ODGOVORITE
Name

Stojan

24.07.2014 22:04

Narod je u velikoj zabludi kada je u pitanju opozicija i neistine oko izmisljenog kriminala vladajuce strukture, a sve s ciljem srozavanja ugleda SNSD-a i gospodina Dodika, jedinog pravog borca za Republiku Srpsku i sigurnog pobjednika predstojecih izbora.

ODGOVORITE