Procesuirati sve zločine nad Srbima

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da radi trajnog pomirenja u regionu pravda ne smije da bude selektivna i da svi počinioci zločina nad Srbima moraju biti procesuirani.

Srbija 23.07.2014 | 12:16
Procesuirati sve zločine nad Srbima

Drecun je podsjetio da glavnom tužiocu za istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji 1999. godine Klintu Vilijamsonu 1. avgusta ističe mandat, ističući da će morati taj mandat da okonča optužnicom, ili odustane od nje.

"Suviše su jake indicije da su bivši pripadnici takozvane Oslobodilačke vojske Kosova počinili užasne ratne zločine, što potvrđuje novi izveštaj Dika Martija. Više niko ne može da zatvara oči pred tim činjenicama da ne bi bila podignuta optužnica", smatra Drecun.

On je istakao da ima "veliku rezervu i još veća očekivanja" od onog što Vilijamson radi, jer se do sada pokazalo, vezano za sve ratove na prostorima bivše Jugoslavije, da su oni koji su počinili zločine nad srpskim narodom prolazili nekažnjeno, ili su veoma blago kažnjavani, prenose beogradski mediji.

"Konačno je došlo vreme da pravda na Kosmetu progleda, a to u velikoj meri zavisi od izveštaja Vilijamsona", rekao je Drecun.

Predsjednik Odbora za Kosovo i Metohiju ukazao je i na to da se zaboravlja uloga Albanije, jer iz svih događaja na Kosovu 1998 i 1999. godine, kao i onih nakon toga - stoji režim u Tirani.

Američki tužilac, prema najavama medija, krajem meseca, najverovatnije 28. jula, u Briselu bi trebalo da objelodani izvještaj o mogućim nezakonitim radnjama u vezi sa trgovinom ljudskim organima.

Izvor: Tanjug

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

23.07.2014 20:45

Baš da vidimo i taj film. Zanima me koliko će ih i zašto biti osuđeno. Riječ pomirenje je otrcana fraza, pa nebi vjekovima trajala trvenja i ratovi da smo se mogli pomiriti.

ODGOVORITE