Reagovaćemo ako nam se NATO približi!

"NATO demonstrativno jača svoje prisustvo na području istočnoevropskih država, uključujući vode Crnog i Baltičkog mora", rekao je Putin na sastanku Saveta bezbednosti Rusije.

Svijet 22.07.2014 | 21:30
Reagovaćemo ako nam se NATO približi!

Dodao je da zbog toga Rusija mora provesti sve planirane mere za jačanje odbrambene sposobnosti zemlje, uključujući Krim i Sevastopolj, gde su, kako je kazao, Rusi primorani da obnove vojnu infrastrukturu od nule, prenosi RIA novosti.

Rusija trenutno provodi ambiciozan program naoružavanja vredan 640 milijardi dolara, a taj program će potrajati do 2020. godine i on će modernizovati ruske oružane snage.

Nakon ujedinjenja Krima sa Rusijom, NATO sistematski pojačava svoju prisutnost u blizini ruske granice, pozivajući se na potrebu da zaštiti svoje saveznike. NATO savez je poslao nekoliko ratnih brodova na Baltičko more i Mediteran. Ovog meseca grupa NATO brodova u Crnom moru porasla je na devet brodova, što je rekord za poslednjih nekoliko decenija.

NATO je takođe pojačao vazdušni nadzor nad baltičkim državama, a njegovi modernim radarima opremljeni avioni redovno lete preko teritorije Poljske i Rumunije.

Moskva je više puta izrazila zabrinutost zbog pritiska Zapada na Rusiju.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

prijatelj sa komandnog mjesta u Ugljeviku

22.07.2014 20:13

Rusi, glavu gore!Psi koji laju slabo ujedaju! Zagrmite "na ruski način" pa ćete vidjeti kako se povlače podvijenih repova!BRIKS iz Brazila je nesalomivi mač i zbog toga prestanite sa bespotrebnim pravdanjima, pa makar se radilo i o "avionu" koji sigurno nije oboren iz Kremlja. Strašna je to stvar, ali je na žalost porodica, instrumentalizovana.NATO je najslabiji na krajevima krila, a ta krila su vam na dohvat ruke. Šaka od sto i gotova priča!

ODGOVORITE
Name

Miki

22.07.2014 21:09

@ Prijtelj sa IKM Ugljevik .Prijatelju drž se ti Ugljevika I ne čačkaj mećku

ODGOVORITE
Name

Amer

22.07.2014 22:12

Dodje li do okrsaja, Rusa ce samo biti u Njemackoj takozvanih njemackihrusa.

ODGOVORITE
Name

1389

23.07.2014 06:16

Amer odakle u Njemackoj Rusa? Upravu si,ima ih,zato sto je i Hitler krenuo na vise strana i polomi zube bas u Rusiji,Moskvi.Polako,jos niste zavrsili u Iraku,Libiji,Pakistanu a i na Iran i Siriju bi udarili a na Rusiju pogotovu al znate procete kao i Hitler sto je prosao.Tako nastadose Rusi u Njemackoj.

ODGOVORITE