Za pivopije najbolja Varšava

NAJJEFTINIJE pivo, pije se u Poljskoj: širom Varšave, prodaje se za 79 centi. U džep pivopija, najdublje zahvataju Norvežani - u Oslu ovaj napitak košta 3,55 evra.

Putovanja 22.07.2014 | 10:40
Za pivopije najbolja Varšava

Ovaj rezultat opsežne "studije", sprovedene u 40 država, nedavno objavljen u nemačkom "Bildu", dobijen je fokusiranjem na malo pivo, odnosno, na cenu flaše od 0,33 mililitara. Da bi turisti dobili pravi pogled u materiju, anketa je obuhvatila internacionalne, ali i lokalne marke piva. Tako, uz "hajneken", "beks" ili "ginis", proveravale su se i cene berlinskog "kindla", "tigra" i "milera".

Mala flaša "tečnog hleba", košta ispod jednog evra i u Berlinu (82 centa), Pragu (93), Lisabonu (96), Dablinu (97) i Meksiko Sitiju (98 centi). U kolumbijskom gradu Bogoti, cena piva za dva centa premašuje evro, a u prestonicama Mađarske, Španije i Holandije za tri, pet, odnosno, šest centi.

Na listi najskupljih "pivskih destinacija" za Norveškom, slede švajcarski Cirih, sa 3,04 japanski Tokio sa 3,03 evra. U Tel Avivu (Izrael) pivo košta 2,38, a u Londonu 2,13. U malezijskom Kuala Lumpuru, pivopije čeka ceh od 1,97 a u Sidneju (Australija) 1,95 evra. Poslednji na tabeli mesta gde je ovaj napitak najskuplji su Singapur i Hongkong, gde se malo pivo naplaćuje 1,92 odnosno, 1,84 evra. Loše vesti za ljubitelje fudbala, koji su "zapucali" na svetsko prvenstvo u Brazil: jeste da se Rio de Žaneiro plasirao, doduše, na poslednje mesto na listi, ali je u pitanju evidencija najskupljih gradova kad je specijalitet od hmelja u pitanju. Malo pivo plaća se 1,72 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar