Kako bi bilo raditi tri radna dana nedeljno?

Meksički magnat u sektoru telekomunikacija i drugi najbogatiji čovek na svetu Karlos Slim predložio je radikalnu promenu u načinu rada, prema kojoj bi ljudi radili samo tri dana u nedelji.

Zanimljivosti 20.07.2014 | 13:37
Kako bi bilo raditi tri radna dana nedeljno?

- Radeći tri dana nedeljno, imali bismo više vremena za opuštanje i za kvalitetniji život. Četiri slobodna dana nedeljno bi značilo osmišljavanje novih aktivnosti za razonodu i trošenje vremena - rekao je Slim na poslovnoj konferenciji u Paragvaju, a preneo časopis Tajm.

Taj predlog ima i jednu začkoljicu: ako bi radna nedelja trajala kraće, kasnije bismo odlazili u penziju, pa bi se, umesto sa 50 ili 60 godina, penzionisali tek sa
70 ili 75 godina, rekao je 74-godišnji milijarder i filantrop.

Slim je izvršni direktor telekomunikacione kompanije “Telmeks”, koja je nedavno uvela ugovor o radu prema kojem bi radnici koji počnu da rade pre 20. godine odlazili u penziju pre nego što napune 50, sa opcijom da nastave da rade i posle toga uz punu platu i radnu nedelju od četiri dana.

Bogatstvo Karlosa Slima se, prema časopisu “Forbs”, procenjuje na više od 80 milijardi dolara.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dahija

22.07.2014 21:35

He otkrio toplu vodu.Moze on da ne radi ni jedan dan kad ima onih koji moraju raditi i osmi dan u nedelji a da bi zaradili penziju ako do tada ostanu zivi moraju poceti raditi i prije nego sto se rode.

ODGOVORITE