Žestoka svađa opozicije i SNSD-a

Izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za prošlu godinu pretvorio se u skupštinski cirkus.

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
Žestoka svađa opozicije i SNSD-a

Rasprava o Izvještaju ostala je u sjeni međusobnih uvreda koje su pljuštale na sve strane. Od naroda izabrani poslanici nisu birali riječi. Počelo je dovitljivim narodnim poslovicama a završilo se psovkama.
Barem tako, tvrdi, vladajuća većina.

Situacija je ekalirala kada su poslanice SNSD-a sve do jedne napustile skupštinsku salu, a zbog, kako tvrde, seksističkih uvreda koje im je uputio Vojlisav Gligić. Za sve je kriva famozna ''Banka hrane.''


''To što je rekao gospodin Gligić je toliko degutantno da ja ne mogu da izgovorim, uglavnom radi se o seksističkim uvredama upećenim lično meni ali i ostalim poslanicama iz SNSD-a'' – rekla je Dušica Savić.

''Rekao sam da je žaba vidjela da se konji potkivaju pa i ona digla nogu, ali to nije bilo u tom smislu u kom je koleginica Dušica Savić predstavila. Sve je to bilo zbog rasprave o ''Banki hrane'' - odgovorio je NDP-ov Vojislav Gligić.

Braneći ugled stranačkih koleginica, Srđan Mazalica uključio se u čitavu priču. Zbog toga je, kaže, i on bio na udaru uvreda i to isto od Vojislava Gligića. Za govornicom nije želio da otkrije o kakvim se psovkama radilo ali kako bi se dokazalo ko je govorio istinu Gligića je pozvao na detektor laži..

Nakon što su se međusobno izvrijeđali, poslanici su se konačno vratili na raspravu o radu MUP-a za 2013. godinu što je i bila tema skupštinske rasprave.

Opozicija je nastavila u istom, odnosno, povišenom tonu. Posebno im je zasmetalo što ministar Radislav Jovičić u uvodnom izlaganju nije ni spomenuo aferu u Fabrici glinice ’’Birač’’ ni negativne revizorske
izvještaje, među kojima je i izveštaj za ’’Željeznice RS.’’ Detaljno analizirajući ono što je stalo na 64 strane opozicionari su zaključili da je  i ovaj kao i svaki prethodni izvještaj rađeni po istom modelu a Jovičića su nazvali ministrom partije a ne građana.

Opozicione kritike, očigledno, ne brinu mnogo ministra Radislava Jovičića. Kamere je zaobišao a izjavu je obećao tek po okončanju rasprave. Zato je rad policije branio Srđan Mazalica. Imao je jasan komentar na tvrdnje opozicije da se sve krupne afere zaustave onog momenta kad dođu do onih koji su bliski vrhu vlasti.

Činjenica je da se političke tenzije ne stišavaju u Narodnoj skupštini  Republike Srpske i da bilo koja tema dovodi do žestokih svađa. Činjenica je i da se oni koji su od naroda izabrani tek poslije neprimjerenog rječnika sjete kakvu poruku ali i sliku, ponajprije o sebi šalju u javnost.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Marioneta

24.04.2014 19:53

Jovicica nista ne brine,on radi sta mu Laki naredi i boli ga uvo.Bitno je fotelju zadrzati.

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

24.04.2014 20:41

Pa bitnije je koliko je neispravnih vozila i traktora bez rotacije uhvaceno prosle godine od Birca.Koga briga za milione???Ako ne platis struju i imas dug 200 maraka eto ih da sijeku.Ako si oprao 200 miliona u Bircu ti si ugledan gradjanin i ni spomenuti te ministar ne smije.E zato vas treba sve rasturiti...

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

24.04.2014 20:45

A za ove postene gospodje sto su se tako uvredile imam samo reci da se niste trebale cerekati kad je vas vodja vredjao novinarku BN TV.Vidite li kako je to???Taj nacin komunikacije je uveo vas gazda.A ono sto bih ja rekao za vas nebi objavili ovi na BN sigurno.I cutite samo nemojte vi pricati o postenju.

ODGOVORITE
Name

Filip Višnjić

24.04.2014 23:16

Samo oštro i otjerati sve SNSD-ove lopove u zatvor.

ODGOVORITE
Name

Crni Đorđe

30.04.2014 10:51

Tako je Gradiška, objasni im

ODGOVORITE